Kapsels voor een diamantvormig gezicht

Diamantvormig gezicht - Alyson Hannigan
 
Een diamantvormig gezicht heeft hoge, brede jukbeenderen en een smaller voorhoofd en een smallere, soms ook puntige kin. Het ideale kapsel voor deze gezichtsvorm maakt de jukbeenderen smaller en kin en voorhoofd breder. De hoogte moet gereduceerd worden en een zachte look is perfect voor de hoekige gelaatstrekken.
 
U vermijdt best kapsels met t veel hoogte, zonder pony en met scheiding in het midden. Dit soort kapsels maakt het gezicht namelijk t lang. Ook zijn de nek en kin best niet volledig bloot.
 
Pony
 
Kies voor een pony. Dit kan een brede, piekerige pony zijn in combinatie met enkele laagjes die de jukbeenderen raken of een brede, opzij vallende pony die volheid geeft aan voorhoofd en kin. Ook een stompe, rechte pony op wenkbrauwniveau is goed. Een pony verhindert namelijk dat het gezicht er t lang uitziet. Het enige waarop u moet letten is dat u die niet t kort kiest.
 
Zijscheiding
 
Een scheiding in het midden voegt hoogte toe, wat hier dus niet goed werkt. Een zijscheiding is veel beter, want die zorgt voor extra breedte.
 
Volume opzij, niet bovenaan
 
Een kapsel met laagjes opzij of golven/krullen die volume toevoegen opzij zorgen voor evenwicht. Kapsels die naar buiten wippen aan de zijkanten verlenen een verzachtend effect aan de jukbeenderen. Eventueel kunt u het haar touperen voor nog meer breedte.
 
Kort
 
Een kort kapsel met het haar achter de oren of een volle, gegradeerde bob op kinlengte geven de juiste proporties aan een diamantvormig gezicht. U kiest best niet voor een superkorte snit, want die voegt hoogte toe zonder het gezicht te omkaderen.
 
Medium
 
Knip het haar op schouderlengte: op n lengte of in woelige, zachte laagjes. Zo creert u een vierkant en dit geeft extra breedte aan het gezicht.
 
Lang
 
Bij een lang kapsel kunt u krullen creren bij de onderste helft met behulp van dikke rollers of een dikke krultang. Daarna kamt u die uit met veel volume. Het haar bovenaan houdt u het best steil.
 
Opsteekkapsels
 
Opgestoken haar is mogelijk, maar dan wel met een minimum aan volume bovenaan. Aan de zijkanten van de slapen en boven de jukbeenderen zorgt u best wl voor volume.
 
Tip
 
Twijfelt u? Roep dan de hulp in van een kapper/kapster of probeer met behulp van kapsels software nieuwe looks uit op een foto van uzelf.
 
©Kapsels.net    Foto: PR Photos