De basisbeginselen van de bob (2)

Moderne korte bob
Afbeelding: AI-illustratie
Vorige pagina
 
Verder moet u – wanneer u opteert voor een pony – de lijnen scherper en rechter houden wanneer u de look aanpast voor een lang gezicht. Dit versterkt verder de horizontale focus en houdt de totale look in evenwicht.
 
Zoals u hier kunt merken, zien het ovalen gezicht (beschouwd als de norm) en het lange gezicht er in evenwicht uit en lijkt er niet veel verschil te bestaan. Wanneer u echter let op de details, dan ziet u dat de kortere lengte en de horizontale focus bij de snit van het langere gezicht ervoor zorgen dat het gezicht minder lang lijkt en dat de gelaatstrekken er evenwichtig uitzien.
 
Rond gezicht
 
Bob voor een rond gezicht
 
Ronde gezichten kunnen gezichten zijn die van nature meer afgeronde lijnen hebben (iets wat vaak voorkomt bij mensen van Aziatische origine) of kunnen gezichten zijn die zwaarlijvig en mollig zijn. Om een snit voor zo’n gezicht flatterend te maken, moet u op de hoogte zijn van de geheimen voor het creëren van een evenwichtige look voor ronde gezichten.
 
Wanneer u de bob knipt om te passen bij een ronder gezicht, moet de klemtoon vallen op het creëren van een verticale focus. Dit betekent dat u de zijkanten glad en rechter moet houden, met weinig volume en dat u de bob wat langer moet maken tot op neklengte, in plaats van te stoppen bij de kin zoals bij een ovalen gezicht.
 
In veel gevallen vermijdt u best een pony, maar wilt u er toch één, hou die dan verspreid en piekerig. Een pony met een sterke horizontale lijn (of zelfs een gebogen lijn) zal het gezicht breder maken of de buigingen van het gezicht accentueren.
 
Door de snit langer te maken en het volume opzij tot een minimum te beperken, krijgt u de indruk dat het gezicht smaller is. Dit betekent dat de look flatterend is en dit houdt het totale voorkomen evenwichtig en aantrekkelijk.
 
Vierkant gezicht
 
Het vierkante gezicht is vaak het moeilijkst in een categorie onder te brengen, omdat veel mensen de specifieke kenmerken van een vierkant gezicht niet opmerken. Een vierkant gezicht heeft natuurlijk niet de vorm van een echt vierkant. In veel gevallen is het weinig méér dan een gezicht met een breed voorhoofd en brede kaaklijn. Gewoonlijk is dit een subtiele vorm die enkel wat merkbare vierkante trekjes heeft bovenaan of onderaan.
 
Bob voor een vierkant gezicht
 
Het vierkante gezicht heeft zijn eigen uitdagingen wanneer het gaat om het aanpassen van een bob om te passen bij dit soort gezicht. Deze uitdagingen zijn niet noodzakelijk moeilijker dan voor andere gezichtsvormen, maar ze vereisen wat meer “fijn afstemmen” van de snit om het gewenste doel te bereiken.
 
Lees verder ...