Haarstijlen voor ronde gezichten

Kapsel voor een rond gezicht
 
Vraag: Wat is een goed kapsel voor een rond gezicht?
 
Antwoord: Je hebt een rond gezicht wanneer het net zo rond als breed is, maar dit kan iets variėren en je gezicht kan iets minder breed zijn dan dat het lang is.
 
Bij een rond gezicht heb je een haarstijl nodig die langer dan kinlengte is. Een korter model zou het ronde gezicht benadrukken. Als je een voorkeur hebt voor een kort model, kies dan een model waarvan de haren naar achteren liggen.
 
Vermijd echter heel korte modellen, modellen met lange pony“s en modellen met de scheiding in het midden. Een naar opzij liggende pony kan wel en zal zelfs flatteren. Plukjes die vanaf de zijkant naar het gezicht gericht staan, kunnen met gezicht wat versmallen.
 
Laat de bovenkant van het haar in laagjes knippen en houdt de zijkanten dicht bij het gezicht. Dit zal je gezicht optisch verlengen. Kies niet voor een haarmodel met grove krullen, omdat dit weer volume aan de zijkanten toevoegt en het gezicht breder maakt. Dus kies voor minder volume aan de zijkanten om je gezicht smaller te maken en meer volume aan de bovenkant om je gezicht langer te maken.
 
Het breedste deel van je gezicht bevindt zich ter hoogte van je oren en komen. Je moet er daarom voor zorgen dat de nadruk van het model niet op dit gebied ligt, want ook dit zal je gezicht breder laten lijken.
 
Beroemdheden met ronde gezichten zijn: Roseanne Barr, Kirsten Dunst, Tineke de Nooij en Bettina Berger.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Kapsels om je gezicht smaller te maken?