10 tips voor het kiezen van de beste zonnebril

Zonnebril van Silhouette
 
Vorige pagina
 
4. Veiligheid eerst: enkel glazen die de sterke krachten van impact in een noodgeval kunnen weerstaan, zijn geschikt om een wagen te besturen. Bovendien mag het zicht niet al te beperkt zijn. Het belangrijkste is om alles goed in het oog te houden terwijl je rijdt. Randloze modellen zijn ideaal.
 
5. 100% UV-bescherming is een must! Licht met hoge energie met een golflengte tot wel 400 nanometer in het bijzonder kan ernstige beschadiging veroorzaken aan de retina. Net zoals huidcellen beschadigd zijn door zonnebrand.
 
Tijdens de blootstelling aan de zon ondersteunen kwaliteitsglazen het zelfbeschermingsmechanisme van het oog in de cornea (hoornvlies), lens en retina (netvlies) om de ogen de nodige bescherming te bieden. En met het ontwerp met sterk gebogen glazen hebben de zonnestralen geen enkele kans om je ogen van opzij te treffen.
 
6. Glazen met filters voor blauw licht zijn het waard. Zichtbaar licht, het zogenaamde blauwe licht met een golflengte rond de 380 tot 500 nanometer, kan gevaarlijk zijn voor onze ogen en leiden tot onomkeerbare fotochemische reacties. Cataract, beschadiging aan de retina of maculaire degeneratie kunnen het resultaat zijn van onbeschermd plezier in de zon.
 
Sportieve zonnebril
 
7. Heb je dit al ooit meegemaakt? Na een prachtige vakantiedag of na een lange autorit doen je ogen pijn. Gepolariseerde filters kunnen helpen: de gepolariseerde glazen van Silhouette zijn het nieuwste van het nieuwste om weerkaatsend zonlicht af te blokken.
 
8. Kies voor kwaliteitsglazen. Die verzekeren een zicht dat optisch correct is. Dit betekent: geen vervorming, optimale resolutie en beeldkwaliteit en zuiver zicht, want de glazen zijn waterafstotend en hun antiweerspiegelende coating verhindert verblinding.
 
9. In de zon kan ontoereikend zicht gecompenseerd worden op verschillende manieren. Eerst en vooral zijn er glazen met correctie beschikbaar voor vele zonnebrillen. Ook praktisch zijn de clip-ons. Clip-ons met gepolariseerde glazen voor zonnebrillen kunnen makkelijk op het neusbrugje van gewone glazen geklikt worden. En het werkt ook andersom: voor sommige Silhouette modellen zijn er clip-ins, wat betekent dat gewone glazen op sterkte achter de zonnebrilglazen aangebracht worden.
 
10. Maar wat ben je met ongeëvenaarde kwaliteit wanneer je de zonnebril zelf niet mooi vindt? Een zonnebril moet zowel bij jou als bij je stijl passen. Het doet er niet toe of je sportief of elegant, dynamisch of modieus bent, in de collecties van Silhouette is er steeds een perfecte zonnebril voor iedereen. Gebaseerd op de vorm van je gezicht kan je kiezen voor een bril met of zonder rand. Die laatste vermengt zich trouwens het best met je gezicht.
 
Voor méér informatie, surf naar www.silhouette.com
 
Lees ook:
 
Hoe de juiste bril kiezen
 
Hoe kapsel en bril combineren
 
Kapseltips voor brildragers