Doelbewust voor grijs haar kiezen (2)

Cara Delevingne met grijs haar
 
Vorige pagina
 
Ik denk dat dit een prachtige manier is om te zien hoe het is om voor grijs te kiezen en om gewoon te worden aan het concept, maar dan op een leuke manier en met eigen controle. Wanneer we controle hebben over een situatie, voelen we ons minder bedreigd.
 
Mocht ik in staat geweest zijn om te voorspellen wanneer mijn eerste grijze haren zouden opduiken, dan zou ik makkelijker hebben kunnen wennen aan het idee dat ze zouden opduiken. In plaats daarvan was ik overrompeld, maar door doelbewust te kiezen om je haar grijs te “verven”, neem je terug controle en dit is zowel krachtig als bevrijdend. Maar het is een proces en niet zomaar een makkelijk proces, dus ga ik hier even uitleggen wat je zal te verduren krijgen als en wanneer je de sprong waagt.
 
Je kan niet zomaar een kapsalon binnenstappen en vragen om je haar grijs te laten verven zoals je dit zou doen met rood of bruin; dit werkt gewoon niet op deze manier. En ja, je hebt echt wel een kapper nodig hiervoor en het resultaat zal niet zijn zoals je verwacht en je zal snel leren waarom precies.
 
Om de grijze kleur te bekomen die je wenst, zal je kapper met je werken en je huidskleur en de hoeveelheid voorafgaande beschadiging die toegebracht werd aan de follikels onderzoeken om te zien of dit een proces van 4 weken of een sessie van 4 uur zal zijn. De kapper zal ook de kleur doen passen bij je ogen om alles mooi te doen uitkomen, zodat je er niet slonzig en futloos uitziet, want dit is niet waarom we onze kleur laten opfrissen in het kapsalon.
 
Ellie Goulding met grijs haar
 
De eerste stap is het bleken van je haar, tenzij je reeds van nature licht haar hebt. Ga je van donker naar licht, dan zal dit enkele weken duren. Maar als je vastberaden genoeg bent, zal dit het waard zijn en zal je heel wat geduld leren uitoefenen. Dit is niet iets wat overhaast kan gedaan worden, want je wil geen onomkeerbare schade aan je haar en je wil ook niet eindigen met extreme haarbreuk of zelfs kaalheid.
 
Gezondheid en glamour zijn de sleutelwoorden wanneer je in die kappersstoel zit, dus vertrouw maar op de kapper en zijn plan. Eens het optimale niveau van helderheid bekomen is, komt de toner in het spel om de grijsachtige look te creëren waar je naar op zoek bent en daarna komt er een constante behandeling met paarse shampoo en conditioner. Je haarroutine zal zowat lijken op die van een oudere dame die de grijze/witte tinten in haar haar moet onderhouden.
 
Je zal maandelijks naar het kapsalon moeten om je kleur te laten bijwerken, wat kostelijk kan zijn en je bent gewaarschuwd dat té veel bleken ertoe zou kunnen leiden dat je je haar helemaal moet laten knippen wanneer je je grijze haren beu bent. Van licht naar donker gaan is een proces dat net zo moeilijk is als van donker naar licht gaan. Je haar is extreem broos en minder absorberend. Kleuren en pigmenten zullen zich minder hechten aan je haar; dus is het een kwestie van geluk.
 
Tyler Oakley met grijs haar
 
Evan Rachel Wood met kort grijs haar
 
Zoals bij elke forse verandering moet je klaar zijn om je je nieuwe look eigen te maken en méér dan dat: je moet klaar zijn om ermee te pronken en je goed te voelen erbij. Ik benijd hen die op natuurlijke wijze grijs worden en nu ook hen die die ervoor opteren om op onnatuurlijke wijze voor grijs te kiezen, want het is een weg waarvoor ik té bang ben om die te nemen en ik heb al bijna alle denkbare wegen genomen wanneer het over haar gaat.
 
Ik heb mensen gezien op straat met leuke pixies en grijs haar en ze stonden er prachtig mee. Dit zijn dames die wisten wat er op hen afkwam. Ik geloof sterk dat artificieel grijs haar een geweldige optie is voor elke leeftijd wanneer je grijs wil worden op je eigen ritme. Zelfs al zie je al grijze haren en vlekken, je neemt de controle terug en dat is iets moois.
 
Wist je dat er apps bestaan voor het proberen van grijs haar op een foto van jezelf? Veel plezier en veel geluk!
 
©Kapsels.net    Foto's: PR Photos
 
Zie ook: Vragen en antwoorden over grijs haar