Manieren om je kapsel up-to-date te brengen

Vrouw die nadenkt over de nieuwe haartrends
Foto: Rudo Film/Shutterstock
Kleine veranderingen die tot verbluffende resultaten leiden
 
Elk seizoen brengt nieuwe hoogtepunten in de mode, de make-up en de kapsels. In plaats van te kiezen voor een totale hair makeover, zou je ook kunnen besluiten je huidige look door middel van kleine veranderingen aan te passen aan de huidige trends zonder er té trendy uit te zien.
 
Gelukkig kunnen veel van de huidige populaire kapsels gemakkelijk aangepast worden en vragen maar een klein beetje toewijding van diegenen die een beetje bang zijn voor al te veel verandering. Er is heel veel mogelijk op het gebied van kleine aanpassingen, dus ga op zoek naar iets dat bij jouw persoonlijke smaak past.
 
Verander je scheiding
 
Een van de gemakkelijkste manieren om je kapsel te moderniseren is de manier te veranderen waarop jij je scheiding maakt. Scheidingen in het midden passen mooi bij Bohemian of zigeunerstijlen, of bij alledaagse stijlen, terwijl ver naar achteren doorgetrokken scheidingen aan de zijkant glamour en raffinement uitstralen. Het is echter belangrijk eerst naar de vorm van je gezicht te kijken voor je een keuze in de vorm voor je scheiding maakt.
 
Als jij een lang gezicht hebt, dan kies je liefst niet voor een scheiding in het midden omdat dit je gezicht nog langer zal laten lijken en bovendien de nadruk op je neus zal leggen. Vrouwen met ronde gezichten kiezen liefst niet voor een diepe scheiding aan de zijkant, omdat dit juist de nadruk op de breedte van het gezicht legt.
 
De aanpassing van de scheiding vraagt gelukkig geen vaste aanpassing in het kapsel en kan op elk moment snel gewijzigd worden als je niet tevreden bent met het resultaat. Deze zeer eenvoudige aanpassing is in staat de uitstraling van je huidige kapsel drastisch veranderen.
 
Probeer een pony
 
Diegenen die een iets drastischer verandering willen, zouden kunnen kiezen voor een pony. Het kapsel kan hierop aangepast worden, waarbij rekening wordt gehouden met de vorm van je gezicht en met je levensstijl. Lange piekerige pony´s zijn een goede keus als je op zoek bent naar een kapsel met weinig onderhoud en dat gemakkelijk weer kan uitgroeien.
 
Heb je meer lef, dan zou je eens voor de nieuwste variatie in het modebeeld kunnen kiezen: een lange recht afgeknipte pony die net boven de wimpers valt. Als je een wat meer trendy look wilt die nog steeds gemakkelijk uitgroeit, dan zou een opzij vallende pony een goed alternatief kunnen bieden met alle voordelen van een pony, maar zonder het onderhoud.
 
Kies voor accessoires
 
De overvloed aan modieuze en betaalbare haaraccessoires maken het verfraaien van je kapsel een gemakkelijke en altijd toepasbare aangelegenheid. Er kan voldoende gevarieerd worden, weliswaar afhankelijk van de situatie of het moment van de dag en natuurlijk het kapsel dat men voor ogen heeft.
 
Een perfecte stijl voor overdag is eens te experimenteren met de nieuwste haarbanden, die nu nog eleganter en meer geraffineerd zijn dan hun vele voorgangers. Ga op zoek naar smalle bandjes in klassieke kleuren, maar pas op dat je het haar niet te veel naar achteren duwt. Met steentjes bezette haarbroches vormen een andere modieuze optie voor diegenen die op zoek zijn naar een trendy look met meer lef.
 
Gecombineerd met een diepe scheiding aan de zijkant van het kapsel kan een met steentjes bezette haarspeld de oude Hollywood glamour in jouw kapsel laten herleven, waarmee het een uitstekende optie wordt voor een avondkapsel. Dit soort accessoires kan zowel klassiek als alledaags zijn, en kan variëren in eenvoudig versierde spelden tot zeer kunstzinnige ontwerpen.
 
Trends in haarmode komen en gaan, maar een klassiek kapsel zal nooit uit het modebeeld verdwijnen. Door de huidige trends toe te passen om je kapsel te up-to-date te brengen kun je er zeker van zijn dat jij je individuele stijl kan handhaven, terwijl je er tegelijkertijd een hedendaags tintje aan geeft. Om te voorkomen dat je er uit zult zien als een slachtoffer van de hedendaagse mode pas jij je kapsel op een dusdanige manier aan dat het de trekken in je gezicht, de structuur van je haar en jouw levensstijl op een positieve manier benadrukt.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Wanneer is het moment om een ander kapsel te kiezen?