Stylen met behulp van krultangen (2)

Krultang
 
Vorige pagina
 
Het volgen van deze regels zorgt ervoor dat jij die krullen krijgt die je wenst en zal je bovendien helpen mogelijke beschadiging van je haar te voorkomen. Het grote voordeel van het gebruiken van een krultang is dat het je mogelijk maakt slechts op bepaalde gebieden op je hoofd krullen te maken of zelfs in specifieke gedeelten van je lokken (bijvoorbeeld het krullen van de haareinden van een recht geknipt kapsel zodat de haareinden mooi naar binnen gekeerd of juist naar buiten gekeerd zijn).
 
Er zijn twee typen krullen die meestal geassocieerd worden met het stylen met behulp van een krultang. Hieronder zie je hoe ze genoemd worden en hoe je ze kunt maken.
 
Ronde krullen
 
Ronde krullen, of buisvormige krullen, zijn het type krul dat je ook kunt maken met gewone krulspelden, en zijn uitermate geschikt om een kort kapsel wat body en volume te geven. Om de ronde krul te maken, verdeel je het haar in segmenten die iets korter zijn dan de lengte van de schacht van je krultang en neemt haarlagen die ongeveer even dik zijn dan de breedte van de schacht.
 
Klem dit haar tussen de klem en de schacht van de krultang en schuif de krultang voorzichtig naar de haareinden van de haarlaag. Rol de krultang met de ingeklemde haarlaag in de richting van de hoofdhuid. Zodra je in de buurt van de hoofdhuid komt, zou je eventueel een kam kunnen gebruiken om aanraking van de hete schacht met de hoofdhuid en dus verbranding van jezelf, of de persoon wiens haar je krult, te voorkomen.
 
Houdt de krultang lang genoeg op zijn plaats om de warmte volledig in het haar te laten doordringen, draai de krultang nog steeds op zijn plaats iets terug om het haar los te maken en open de klem om de krultang vanaf de zijkant weer uit het haar te nemen. Als je wilt dat de krullen vast van vorm blijven, dan kun je de krul tijdelijk met een schuifspeldje of styling klemmetje op zijn plaats vastzetten terwijl hij afkoelt. Eenmaal afgekoeld kun je de krul naar wens stylen.
 
Spiraalvormige krul
 
Dit type krul is erg populair bij kapsels met lang haar en is ook erg geschikt om net dat beetje extra toe te voegen aan kapsels voor speciale gelegenheden. De spiraalvormige krul wordt gemaakt door kleinere segmenten haar vanaf de haareinden tot aan de hoofdhuid schuin rond de schacht van de krultang te wikkelen.
 
Houdt ook hier de krultang op zijn plaats om de warmte volledig te laten doordringen en draai de krultang ter plaatse iets terug zodat de krul vrijkomt en vanaf de zijkant van de schacht af kan glijden. Laat de krul volledig afkoelen waarna je hem met de vingers of met een kam iets zachter kunt maken zonder hem los te maken.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Krulmethoden voor een betere krul