Krullenwaterval

Lang haar met krullen
 
Een suggestie voor een snel en gemakkelijk kapsel met een romantische uitstraling. Omdat een van de meest gehoorde klachten van vrouwen met lang haar betrekking heeft op de lange droogtijd, geven veel vrouwen met lang haar de voorkeur aan het gebruik van een krultang om krullen te creëren in plaats van het gebruik van krulspelden in vochtig haar, gevolgd door lange wachttijden of het zitten onder een droogkap totdat het haar droog is.
 
Het is belangrijk op te merken dat een krul die gemaakt is met krulspelden in vochtig haar veel langer zal blijven zitten dan een krul gemaakt met een krultang. Dit geldt met name wanneer er gebruik wordt gemaakt van een droogkap. Zowel vocht als warmte kunnen de natrium- en waterstofverbindingen in het haar verbreken en opnieuw rangschikken, waardoor de krulpatronen veranderen.
 
We hebben al eens eerder gesproken over de constructie van een haar waarin de werking van de verbindingen uitvoerig wordt uitgelegd. Door zowel een krultang te gebruiken als krullen te zetten met behulp van krulspelden in vochtig haar, krijg je een nog stevigere krul dan wanneer je beide methoden afzonderlijk zou toepassen.
 
Het is erg belangrijk om te weten dat haar dat met een krultang wordt gekruld ALTIJD droog moet zijn, anders worden de haren als het ware "gekookt". Zelfs bij het werken met droog haar is het essentieel om goed op de temperatuurinstelling te letten. Het is niet ongebruikelijk dat haar beschadigd raakt door verkeerd gebruik van een krultang. Laat na het krullen altijd de krul voldoende afkoelen voordat je er verder mee werkt. Dit zal ervoor zorgen dat de krul langer houdt.
 
We hebben nodig:
 
• Styling clips (om het haar op te delen)
 
• Klitvrije elastiekjes
 
• Föhn
 
• Krultang (met schachtdikte naar keuze)
 
• Styling gel en versteviger
 
• Haarspray
 
• Föhnborstel en puntkam
 
Het maken van het kapsel:
 
Het mooiste resultaat wordt behaald wanneer je begint met pas gewassen en met conditioner behandeld vochtig haar. Voeg voordat je het haar droogt een ruime hoeveelheid stylinggel of versteviger toe en masseer dit gelijkmatig in het haar. Droog vervolgens het haar volledig met een föhn en houd het haar tijdens het föhnen glad met een föhnborstel.
 
Als het haar eenmaal droog is, neem je met behulp van de puntkam dunne secties haar op die je lichtjes met haarspray benevelt en uitkamt om het haar los te houden. Herhaal dit proces over het gehele haar en borstel het haar daarna nogmaals helemaal glad.
 
Onze volgende stap bestaat uit het opnemen van secties haar om de krullen te gaan maken. Maak een horizontale scheiding midden over het hoofd (van oor tot oor), neem dit haar losjes bij elkaar, draai het iets in en zet het even vast met een stylingclip. Deel vervolgens het haar aan de achterzijde van het hoofd op door in het midden een verticale scheiding te maken. Neem ook deze beide delen haar losjes bij elkaar, draai ze iets in en zet ze eveneens vast met een stylingclip.
 
Stylingtechniek voor lang haar met krullen
 
Beslis nu aan welke kant van het hoofd je wilt werken en laat een klein gedeelte haar (ongeveer 4 tot 5 cm hoog) vrij uit de clip. Spray deze kleine sectie opnieuw lichtjes in met haarspray en kam een klein gedeelte uit om te krullen.
 
Wikkel dit haar rond de verwarmde krultang om een pijpenkrul te maken. Houd het enkele seconden vast en laat het haar vervolgens voorzichtig van de krultang glijden. Herhaal dit proces totdat de hele kleine sectie gekruld is, en zorg ervoor dat je de zojuist gemaakte krullen laat afkoelen. Laat daarna een volgende sectie haar vrij uit de stylingclip en herhaal alle stappen.
 
De tijd die nodig is om het haar te krullen, hangt volledig af van de dikte van de krultang en de hoeveelheid haar die je per keer krult. Zelfs bij erg lang haar zal een krultang met een dikte van 5 cm redelijk snel werken om de gewenste krullen te creëren. Voor onze demonstratie hebben we een krultang met een dikte van 2 cm gebruikt en het hele krulproces duurde ongeveer 30 minuten.
 
Het krullen van lang haar
 
Lang haar met een waterval van krullen
 
Ga dus verder met het krullen van het haar totdat beide secties aan de achterkant van het hoofd volledig zijn gekruld. Spray vervolgens weer haarspray over deze krullen. Nu zijn we klaar om verder te gaan met het haar aan de voorkant en bovenkant van het hoofd.
 
We maken nu kleine secties haar door deze gezien vanaf de haarlijn loodrecht op te nemen en krullen deze met behulp van de krultang tot de gehele bovenzijde van het hoofd gekruld is. Nu geven we de bovenzijde van het haar meer volume door dit vanaf ongeveer 2 cm achter de haarlijn lichtjes te touperen. We nemen het haar van de bovenkant van het hoofd bij elkaar in de richting van de kruin, maken het haar aan de zichtzijde met de borstel mooi glad en zetten dit haar bij de kruin vast met een klitvrij elastiekje. Spray lichtjes haarspray over de bovenkant van het haar en maak het haar opnieuw glad met je handen, waarbij je enkele opstaande haartjes platdrukt.
 
Lang haar met krullen
 
Het overige deel van het kapsel wordt afgewerkt met behulp van de vingers. Steek je vingers in de krullen en schud ze losjes uit zodat ze soepel over je schouders vallen. Gebruik je vingers ook om de krullen naar wens te scheiden en te schikken. Wanneer het kapsel klaar is, resulteert dit in een romantische stijl die geschikt is voor bijna elke gelegenheid.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér ideetjes voor lang haar