Krullenwaterval

Krullen
 
Een suggestie voor een snel en gemakkelijk kapsel met een romantische uitstraling. Omdat één van de meest gehoorde klachten van vrouwen met lang haar gaat over de lange tijd die zij kwijt zijn aan het drogen van dit haar, geven veel vrouwen met lang haar de voorkeur aan het gebruiken van krultangen om een gekruld kapsel te creëren boven het gebruik maken van krulspelden bij vochtig haar om vervolgens uren en uren te moeten wachten, of een lange tijd onder een droogkap te moeten zitten, tot het haar droog is.
 
Opgemerkt dient te worden dat een krul gemaakt in vochtig haar met behulp van krulspelden veel langer zal houden dan een krul die gemaakt is met behulp van een krultang. Dit is zeker het geval wanneer men over een droogkap beschikt. Zowel vocht als warmte zijn in staat de natrium- en waterstofverbindingen in het haar te verbreken en ze opnieuw te rangschikken waardoor het krulpatroon zich wijzigt.
 
We hebben al eens eerder gesproken over de constructie van een haar waarin de werking van de verbindingen uitvoerig wordt uitgelegd. Wanneer we gebruik maken van zowel de krultang als het zetten van krullen met behulp van krulspelden op vochtig haar, dan resulteert dit in een nog sterkere krul dan wanneer we beide methoden afzonderlijk van elkaar zouden toepassen.
 
Het is heel belangrijk te weten dat haar dat met behulp van een krultang gekruld wordt ALTIJD droog moet zijn, anders worden de haren als het ware gekookt. En ook met het werken met droog haar is het belangrijk goed op de temperatuurinstelling te letten. Het zal niet de eerste keer zijn dat haar beschadigd raakt door verkeerd gebruik van de krultang. Laat tenslotte na het krullen de krul altijd voldoende afkoelen voor er verder mee gewerkt wordt. Zo zal de krul langer houden.
 
Wat hebben we nodig:
 
• Styling clips (om het haar op te delen)
 
• Klitvrije elastiekjes
 
• Föhn
 
• Krultang (met schachtdikte naar keuze)
 
• Styling gel en versteviger
 
• Haarspray
 
• Föhnborstel en puntkam
 
Het maken van het kapsel:
 
Het mooiste resultaat wordt gemaakt wanneer begonnen wordt met zojuist gewassen en van conditioner voorzien vochtig haar. Voeg, voordat het haar gedroogd wordt, een ruime hoeveelheid styling gel of versteviger aan het haar toe en masseer dit gelijkmatig in. Maak vervolgens het haar geheel droog met behulp van een föhn en houdt het haar tijdens het föhnen soepel met een föhnborstel.
 
Als het haar eenmaal droog is, neem je met behulp van de puntkam dunne secties haar op die je lichtjes met haarspray benevelt en uitkamt om het haar los te houden. Doe dit op het gehele haar en borstel al het haar vervolgens nog een keer helemaal soepel.
 
Onze volgende stap bestaat uit het opnemen van secties haar om de krullen te gaan maken. Maak een horizontale scheiding midden over het hoofd (van oor tot oor), neem dit haar losjes bij elkaar, draai het iets in en zet het even vast met een styling clip. Deel vervolgens het haar aan de achterzijde van het hoofd op door in het midden een verticale scheiding te maken. Neem ook deze beide delen haar losjes bij elkaar, draai ze iets in en zet ze eveneens vast met een styling clip.
 
Besluit nu met welke kant van het hoofd je wilt gaan werken en laat van dit haar een klein deel (4 tot 5 cm hoog) vrij uit de clip. Benevel deze kleine sectie opnieuw met haarspray en kam hiervan weer een klein deel uit om te gaan krullen.
 
Wikkel dit haar rond de schacht van de verwarmde krultang om een pijpenkrul te maken, houdt het voor een paar seconden ingewikkeld en laat dit haar vervolgens van de schacht afglijden. Herhaal dit proces tot de gehele kleine sectie is gekruld en let er op dat je de zojuist gemaakte krullen steeds laat afkoelen. Laat vervolgens een volgende sectie haar vrij uit de styling clip en herhaal alle handelingen.
 
Krullen
 
De tijd die nodig is voor het krullen van het haar is geheel afhankelijk van de dikte van de schacht van de krultang en van de hoeveelheid haar die per keer gekruld wordt. Zelfs bij erg lang haar zal een schachtdikte van 5 cm redelijk snel werken voor het maken van de gewenste krullen. Voor onze demonstratie maakten we gebruik van een schachtdikte van 2 cm en het gehele krulproces nam ongeveer 30 minuten in beslag.
 
Dus, ga door met het krullen van het haar tot beide secties op de achterzijde van het hoofd geheel zijn gekruld en vernevel vervolgens weer haarspray over deze krullen. Nu zijn we klaar om met het haar van de voorzijde en bovenkant van het hoofd verder te gaan.
 
We maken nu kleine secties haar door deze gezien vanaf de haarlijn loodrecht op te nemen en krullen deze met behulp van de krultang tot de gehele bovenzijde van het hoofd gekruld is. Nu geven we de bovenzijde van het haar meer volume door dit vanaf ongeveer 2 cm achter de haarlijn lichtjes te touperen. We nemen het haar van de bovenkant van het hoofd bij elkaar in de richting van de kruin, maken het haar aan de zichtzijde met de borstel mooi glad en zetten dit haar bij de kruin vast met een klitvrij elastiekje. Benevel de bovenzijde van het haar lichtjes met haarspray en maak het haar opnieuw met de handen mooi glad, waarbij je enkele opspringende haartjes neer drukt.
 
De rest van het kapsel wordt met behulp van de vingers afgemaakt. Steek je vingers in de krullenmassa en schudt ze uit om soepel over je schouders te vallen. Gebruik je vingers ook om de krullen naar believen te scheiden en te schikken. Als het kapsel klaar is, resulteert dit in een romantische stijl die geschikt is voor nagenoeg iedere gelegenheid.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér ideetjes voor lang haar