Romantische haarstijlen

Romantische haarstijl
 
Of je haar nu kort, lang of er ergens tussenin is, een romantische haarstijl is een uitstekende manier om een sexy, uiterst vrouwelijk tintje aan je uiterlijk te geven. Behalve dat romantisch haar buitengewoon aantrekkelijk is, is het ook bijzonder gemakkelijk te prepareren en biedt het een enorme diversiteit aan opties voor elk haartype. Het volgen van een paar eenvoudige tips zal je helpen d perfecte look te krijgen voor een eerste afspraak, een feest of simpelweg een nachtje buiten of in de stad.
 
Romantisch haar moet zacht zijn en glanzen. Het moet volume hebben en een beetje wild zijn. Denk aan Brigitte Bardot of Sophia Loren of, meer in het beeld van vandaag, Angelina Jolie. Het is aantrekkelijk en voelbaar haar dat nagenoeg elke vrouw flatteert, ongeacht de structuur van het haar of de vorm van haar gezicht.
 
Stap 1: Wanneer we een romantische haarstijl maken is ons hoofddoel te zorgen voor heel veel volume, terwijl geen afbreuk wordt gedaan aan de zachtheid en de glans van het haar. Om dit te bereiken voeg je bij de haarwortels van het vochtige haar een mousse voor meer volume toe en masseert dit zachtjes met je vingers door het haar, of je gebruikt hiervoor een grove kam.
 
Stap 2: Zwaai je haren over je hoofd naar voren en fhn het haar droog terwijl je met je vingers al kammend door je haar gaat. Ga hierbij niet te precies te werk, maar droog het haar een beetje aan alle kanten tegelijk, zodat je een wat wilde ongeordende look krijgt. Vermijd tijdens het drogen het gebruik van een kam of borstel, omdat die je haar weer glad zullen maken wat ten koste gaat van je volume.
 
Stap 3: Verdeel, wanneer het haar compleet droog is, over de haarpunten wat conditioner die je niet hoeft uit te spoelen. Dit zal enige kroesvorming van het haar wegnemen en het tegelijk minder breekbaar maken en het haar tegen uitdrogen beschermen. Verdeel het haar nu in banen van ongeveer 5 cm en rol de lokken, zonder ze uit te kammen, op warme rollers. Gebruik bij kort haar een krultang met smalle schacht om wat meer volume bij de wortels en wat krullen door de rest van het haar te maken. Laat het haar volledig afkoelen voordat de rollers weer verwijderd worden.
 
Stap 4: Wacht, wannneer je de rollers eenmaal hebt verwijderd, nog even met het verder stylen tot je zeker weet dat alle krullen koel aanvoelen. Om wat meer structuur aan sommige krullen te geven, kun je een krultang gebruiken met een schacht van 5 cm. Voor het bevorderen van een natuurlijke look en het geven van karakter aan het model varieer je in de richting waarin je het haar krult.
 
Stap 5: Om krullen met je vingers los te maken begin je bij de wortels en eindig je bij de haarpunten. Wil je een wat wildere look, buig dan voorover, schud je haren uit en gooi ze terug achterover. Als jou haar buitensporig veel krullen heeft, kun je dit verzachten door met een grote ronde borstel de krullen wat af te zwakken tot glooiende beheersbare slagen. Benevel het uiteindelijke model met een haarspray.
 
Al deze stappen kunnen toegepast worden om een grote verscheidenheid aan romantische haarstijlen te maken. Vorm voor een erg meisjesachtige look verschillende kleine krullen rond het gezicht. Het haar kan ook naar achteren vastgezet worden met een met juwelen of een bloem versierde clip, zodat meer aandacht gevestigd wordt op je trekken en om het sexy volume en de prachtige structuur van je haar te decoreren. Wat voor haartype je ook hebt, het benadrukken van de zachtheid, glans en het volume van je haar zal een look tot gevolg hebben die aangrijpend en indrukwekkend en tegelijkertijd voelbaar en vrouwelijk is.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Mr over het stylen van haar