Romantische haarstijlen

Romantische haarstijl
Foto: Shutterstock
Of je haar nu kort, lang of ergens tussenin is, een romantische haarstijl is een uitstekende manier om een sexy, uiterst vrouwelijk tintje aan je uiterlijk te geven. Niet alleen is romantisch haar buitengewoon aantrekkelijk, maar het is ook bijzonder gemakkelijk te creëren en biedt een enorme diversiteit aan opties voor elk haartype. Door een paar eenvoudige tips te volgen, kun je de perfecte look krijgen voor een eerste afspraak, een feest of gewoon een avondje uit in de stad.
 
Romantisch haar moet zacht zijn en glanzen. Het moet volume hebben en een beetje wild zijn. Denk bijvoorbeeld aan Angelina Jolie. Het is aantrekkelijk en tastbaar haar dat vrijwel elke vrouw flatteert, ongeacht de structuur van het haar of de vorm van het gezicht.
 
Stap 1: Ons belangrijkste doel bij het creëren van een romantische haarstijl is om veel volume te creëren zonder afbreuk te doen aan de zachtheid en glans van het haar. Om dit te bereiken, breng je een volumemousse aan bij de haarwortels van vochtig haar en masseer je dit zachtjes met je vingers door het haar, of gebruik je een grove kam.
 
Stap 2: Zwaai je haren over je hoofd naar voren en föhn het droog terwijl je met je vingers al kammend erdoor gaat. Wees niet te precies, maar droog het haar een beetje aan alle kanten tegelijk, zodat je een wat wilde en ongeordende look krijgt. Vermijd tijdens het föhnen het gebruik van een kam of borstel, omdat deze het haar glad zullen maken en volume zullen verminderen.
 
Stap 3: Verdeel, wanneer het haar volledig droog is, wat leave-in conditioner over de haarpunten. Je hoeft dit dus niet uit te spoelen. Dit zal kroes verminderen, het haar minder breekbaar maken en beschermen tegen uitdroging. Verdeel het haar vervolgens in secties van ongeveer 5 cm en rol de lokken op warme rollers zonder ze uit te kammen. Bij kort haar kun je een krultang met een smalle schacht gebruiken om meer volume bij de haarwortels en wat krullen door de rest van het haar te creëren. Laat het haar volledig afkoelen voordat je de rollers verwijdert.
 
Warme rollers
Foto: Wavebreakmedia/Getty Images via Canva
Stap 4: Wacht, nadat je de rollers hebt verwijderd, even voordat je verder gaat met het stylen totdat je zeker weet dat alle krullen zijn afgekoeld. Om sommige krullen meer structuur te geven, kun je een krultang gebruiken met een diameter van 5 cm. Om een natuurlijke uitstraling te bevorderen en karakter aan het kapsel te geven, varieer je de richting waarin je het haar krult.
 
Stap 5: Om de krullen los te maken met je vingers, begin je bij de haarwortels en werk je naar de haarpunten toe. Als je een wat wildere look wilt, buig dan voorover, schud je haar los en gooi het vervolgens naar achteren. Als je haar te veel krullen heeft, kun je deze verzachten door met een grote ronde borstel de krullen iets te verzachten tot golvende, beheersbare slagen. Spray het uiteindelijke kapsel lichtjes in met haarspray.
 
Al deze stappen kunnen worden toegepast om een grote verscheidenheid aan romantische haarstijlen te creëren. Voor een erg meisjesachtige uitstraling kun je verschillende kleine krullen rond het gezicht maken. Het haar kan ook naar achteren worden vastgezet met een clip versierd met juwelen of een bloem, om de aandacht te vestigen op je gelaatstrekken en om het sexy volume en de prachtige textuur van je haar te accentueren. Ongeacht je haartype, het benadrukken van de zachtheid, glans en volume van je haar zal resulteren in een look die zowel indrukwekkend als voelbaar vrouwelijk is.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het stylen van haar