Kapster aan huis (2)

Kapster aan huis of ambulante kapster
 
Vorige pagina
 
Met Kerstmis geef ik mijn dichtste klanten een geschenkbon om te spenderen aan hun haar en heel vaak geven zij ook iets aan mij, wat ik erg leuk vind. Ik kreeg ook verlovingsgeschenken van sommigen toen ik mij enkele maanden geleden verloofde met mijn vriend. Al deze kleine dingen zorgen ervoor dat werken zoveel makkelijker gaat en nooit aanvoelt als een hele klus.
 
Er zijn ook enkele nadelen aan het kapster aan huis zijn. Je moet bijvoorbeeld je uren echt goed inplannen. Wil je goede zaken doen en veel geld verdienen, dan moet je ook tijdens het weekend en ’s avonds laat werken. Toen ik mijn zaak startte, werkte ik zeven dagen op zeven en was ik elke avond heel laat thuis. Maar zo moet je het doen om de zaken te laten renderen.
 
Nu ik ongeveer twee jaar aan de slag ben, heb ik mijn vaste klanten en regelmatige dagen en uren. Ik werk op dinsdag, woensdag en donderdag tot ’s avonds laat, gewoonlijk tot rond 21u. (maar soms is het later), op vrijdag tot 18 u. en op zaterdag tot 17 u. Op zondag en maandag neem ik vrijaf.
 
Het is goed om enkele vrije dagen te hebben, want het kan echt vermoeiend worden. Mensen vergeten dat je niet enkel het verzorgen van het haar hebt; je moet ook je boekhouding doen, bankzaken regelen enz. Je moet eveneens je stock beheren enz. Vroeger ging ik op mijn vrije dag mijn stock, tools en uitrusting enz. kopen bij de leverancier, maar nu doe ik dit gewoon online en het is veel makkelijker en vergt minder tijd.
 
Een ander nadeel van werken aan huis is dat je, wanneer je een klagende klant hebt, niet gewoon kan zeggen “ik vertrek en laat het over aan de manager”, nee, je moet je er zelf mee bezighouden en het probleem rechtzetten. Maar wanneer je je tijd neemt en zorgvuldig te werk gaat en luistert naar wat je klanten precies willen, dan zouden er geen problemen mogen zijn, alhoewel sommige mensen erg moeilijk tevreden te stellen zijn, maar je moet leren hoe hiermee om te gaan. Alles draait om ervaring en ondernemend zijn.
 
Maar laat de nadelen je niet afschrikken, het loont op het einde van de week wanneer je goed verdiend hebt en het aanvoelt alsof je iets bereikt hebt. Het geeft een goed gevoel.
 
Of je nu klant of kapster bent, een kapster aan huis werkt voor iedereen en heeft veel voordelen. Het is absoluut de nieuwe manier om je haar te laten verzorgen.
 
Opmerking: de wetgeving i.v.m. thuiskapsters is niet in elk land dezelfde. Neem contact op met de kappersfederatie van jouw land om alles te weten te kopen over het beroep van thuiskapster en de geldende regelgeving.
 
©Kapsels.net
Foto's: Shutterstock
 
Zie ook: Freelance kappersjobs