Kapster aan huis

Thuiskapster of kapster aan huis
Foto: Depositphotos
Heb je kinderen en vind je het lastig om naar de kapper te gaan? Werk je fulltime en zijn kapsalons 's avonds volgeboekt of gesloten, of ben je te moe om 's avonds nog naar de kapper te gaan? Heb je ooit overwogen om je kapsel comfortabel bij jou thuis te laten verzorgen? Welnu, een thuiskapper of ambulante kapper kan dan misschien de oplossing voor jou zijn.
 
Ik ben kapster aan huis en ik adviseer iedereen met een drukke levensstijl om te kiezen voor een thuiskapster of thuiskapper. Het is zoveel makkelijker dan de kinderen mee te nemen naar een kapsalon, terwijl ze voortdurend zeuren dat je moet opschieten omdat ze zich vervelen. Of je moet een oppas zoeken, zodat je snel naar de kapper kunt gaan voor een snelle knipbeurt, of zelfs iemand vinden die minstens twee uur op hen wil passen als je je haar wilt laten verven.
 
Het is veel handiger dan na het werk snel naar de kapper te rennen om je afspraak op tijd te halen, of een snelle knipbeurt te proppen tussen klanten of tijdens je lunchpauze. De prijzen in kapsalons zijn ook veel hoger dan bij thuiskappers, omdat zij niet zoveel algemene kosten hebben. Ze hebben alleen hun auto, voorraad, salaris en andere uitgaven. Dus door je haar thuis te laten verzorgen, bespaar je ook veel geld.
 
Er zijn echter enkele nadelen aan het thuis laten verzorgen van je kapsel. Sommige mensen houden van de ervaring van naar een kapsalon gaan, even een pauze nemen van het werk of weg van de kinderen, ontspannen zitten, een tijdschrift lezen. Sommigen vinden het leuk om veel geld uit te geven aan hun haar. Het geeft hen een speciaal gevoel wanneer ze kunnen zeggen dat ze meer dan 150 euro hebben besteed aan hun haar. Maar persoonlijk kan ik concluderen dat een thuiskapster voor veel mensen beter werkt.
 
Een kapster aan huis maakt het leven voor ons allemaal makkelijker. Niet alleen voor de klanten, maar ook voor de kapsters. Geen bazen die bevelen geven, geen urenlang staan, geen druk meer om producten te verkopen, geen dingen meer doen die je haat. En vooral: veel meer vakantie, geld en vrijheid.
 
Je kunt zelf kiezen welke klanten je aanneemt en op welke dag je werkt, je kunt zelf kiezen welke producten je gebruikt, je kunt zelf kiezen welke diensten je aanbiedt en vooral, je kunt vragen wat je maar wilt en het geld is van jou. Het ergste aan werken in een kapsalon is het lage loon. Kun je je voorstellen dat je in een kapsalon een hele week moet werken voor het bedrag dat je als thuiskapster in één dag verdient? Veel beter zo!
 
Koffie bij de kapper
Foto: S. Bachstroem/Getty Images via Canva
De vrijheid die je als thuiskapster hebt, is ongelooflijk. Je voelt je nergens aan gebonden, je kunt je eigen werktijden kiezen en je verdient je eigen geld. Heb je wat vrije tijd nodig voor een tandarts- of doktersbezoek, dan is dit geen enkel probleem. Bel gewoon naar een klant en leg uit waarom je iets later zult zijn of waarom je een nieuwe afspraak wilt plannen. Naar mijn ervaring vinden de meeste klanten dit prima, zolang je er maar geen gewoonte van maakt.
 
Andere leuke dingen zijn het feit dat je tussen twee klanten door wat pauze hebt terwijl je naar de volgende klant rijdt, dat je bij de meeste klanten een kopje thee of koffie krijgt, en dat je terwijl de haarverf intrekt, een halfuurtje kunt genieten van je drankje, een praatje kunt maken en op de hoogte kunt blijven van de laatste roddels.
 
Met de meeste klanten bouw je echt een vriendschappelijke band op. Ik denk dat dit komt doordat een thuiskapster veel persoonlijker is dan iemand die gewoon in een kapsalon je haar komt doen. Ik ben echt vrienden geworden met veel van mijn klanten en heb hen zelfs uitgenodigd voor mijn verlovingsfeestje, en zij nodigen mij ook uit bij speciale gelegenheden zoals bruiloften en geboortes.
 
Het is echt leuk om een nauwe band te hebben met je klanten, het maakt dat werken aanvoelt als het bezoeken van vriendinnen. Soms bieden mijn klanten mij een glaasje wijn aan tijdens het weekend of aan het einde van de dag. Sommige klanten bieden zelfs aan om een lunch of avondmaaltijd voor me klaar te maken, en sommigen hebben dit al klaarstaan wanneer ik arriveer, wat echt leuk is.
 
Lees verder ...