Kapster aan huis

Thuiskapster of kapster aan huis
 
Heb je kinderen en vind je het lastig om naar het kapsalon te gaan? Werk je fulltime en zijn kapsalons s avonds volgeboekt of gesloten of ben je te moe om s avonds nog naar het kapsalon te hollen? Heb je je ooit al eens ingebeeld om je kapsel comfortabel bij je thuis te laten verzorgen? Wel, een thuiskapster of ambulante kapster is dan misschien de oplossing voor jou.
 
Ik ben kapster aan huis en ik adviseer iedereen met een drukke levensstijl om te kiezen voor een thuiskapster of thuiskapper. Het is zoveel makkelijker dan de kids meesleuren naar een kapsalon, terwijl ze voortdurend jammeren dat je je moet haasten omdat ze zich vervelen of dan een babysitter zoeken, zodat je vlug even naar het kapsalon kan voor een snelle knipbeurt of zelfs dan iemand vinden die minstens twee uur op hen wil passen wanneer je je haar wil verven.
 
Het is veel makkelijker dan na het werk snel naar het kapsalon lopen om je afspraak op tijd te maken of dan een snelle knipbeurt tussen klanten of tijdens je lunchpauze doen passen. De prijzen in kapsalons zijn ook veel hoger dan bij thuiskapsters, want die hebben niet zoveel algemene onkosten, ze hebben enkel hun auto, stock, loon en andere uitgaven. Dus door je haar thuis te laten verzorgen, bespaar je ook heel wat geld.
 
Er zijn slechts enkele nadelen aan het thuis laten verzorgen van je kapsel. Sommigen houden van de ervaring van het gaan naar een kapsalon, het nemen van een pauze tijdens het werk of los van de kinderen, het zitten relaxen, het lezen van een magazine. Sommigen houden ervan veel geld te spenderen aan hun haar. Het geeft hen een speciaal gevoel wanneer ze kunnen zeggen dat ze meer dan 150 euro besteed hebben aan hun haar. Maar persoonlijk kan ik concluderen dat een thuiskapster voor veel mensen beter werkt.
 
Een kapster aan huis maakt het leven makkelijker voor ons allemaal. Niet enkel voor de klanten, maar ook voor de kapsters. Niet meer gecommandeerd worden door een baas, niet langer uren en uren rechtstaan, geen druk meer om producten te verkopen, geen dingen meer moeten doen die je haat. En vooral: veel meer vakantie, geld en vrijheid.
 
Je mag kiezen welke klanten je aanneemt en op welke dag je dit doet, je mag kiezen welke producten je gebruikt, je mag kiezen welke diensten je aanbiedt en vooral, je mag aanrekenen hoeveel je wil en het geld is van jou. Het ergste aan werken in een kapsalon is het slechte loon. Kan je je inbeelden dat je in een kapsalon een hele week moet werken voor het bedrag dat je als thuiskapster in n dag verdient? Veel beter zo!
 
De vrijheid die je als thuiskapster hebt is ongelooflijk. Je voelt je nergens aan gebonden, je kiest je eigen uren en je verdient je eigen geld. Heb je wat vrije tijd nodig voor een bezoekje aan de tandarts, dokter, enz.., dan is dit geen enkel probleem, bel gewoon naar een klant en leg uit waarom je iets later zal zijn of waarom je een nieuwe afspraak wil inplannen. Naar mijn ervaring vinden de meeste klanten dit ok, zolang je er maar geen gewoonte van maakt.
 
Andere leuke zaken zijn het feit dat je tussen twee klanten in wat pauze hebt terwijl je naar een volgende klant rijdt, dat je bij de meeste klanten een kopje thee of koffie krijgt en dat je terwijl de haarverf aan het inwerken is, een halfuurtje kan genieten van je kopje, wat kan kletsen en mee bent met de roddels.
 
Met de meeste van je klanten raak je echt bevriend. Ik denk dat dit komt doordat een thuiskapster veel persoonlijker is dan gewoon iemand die in het kapsalon je haar komt doen. Ik ben echt bevriend geraakt met heel wat van mijn klanten en nodigde hen zelfs uit naar mijn verlovingsfeestje en zij nodigen mij ook uit bij speciale gelegenheden zoals huwelijken en geboortes.
 
Het is echt leuk om dicht bij je klanten te staan, het zorgt ervoor dat werken lijkt op het bezoeken van je vriendinnen. Soms bieden mijn klanten mij een glaasje wijn aan tijdens het weekend of op het einde van de dag. Sommige klanten bieden mij aan om een lunch of een avondmaal klaar te maken en sommigen hebben dit al klaarstaan wanneer ik toekom, wat echt leuk is.
 
Volgende pagina
 
(Foto: Depositphotos)