Freelance kappersjobs

Freelance kapster op een cruiseschip
Foto: Shutterstock
Er zijn niet zoveel beroepen die het zo makkelijk maken om freelance te werken als een carrière in haar. Een kapsalon is misschien het eerste waar u aan denkt, maar er zijn veel andere opties en de limiet is enkel uw eigen verbeelding. Voelt u de roep om zonder baas te werken, zonder een vastgesteld schema en helemaal volgens uw eigen roeping, dan moet u zoveel mogelijk voorbereid zijn om succesvol te zijn en ervan te kunnen genieten.
 
Het meest van al moet u erg goed zijn in wat u doet. Volg dus de best mogelijke training en blijf uzelf voortdurend bijscholen. Volg regelmatig workshops om aan de top van trends en technieken te blijven. Even belangrijk is leren hoe u uzelf verkoopt en hoe u een open geest, een creatieve ziel en een goed zakeninstinct houdt en dan kan er u niets in de weg staan.
 
Enkele van de populaire freelance kappersjobs zijn:
 
Op cruiseschepen
 
Werk terwijl u de wereld ziet! Een droomjob voor al diegenen die niet gebonden zijn aan huis, iets willen zien en leren over andere landen en vooral voor hen die houden van de machtige zee. Dit is misschien één van de meest begeerde plaatsen en er zijn heel wat faciliteiten.
 
Alle grotere lijnboten hebben kapsalons en spa’s en er zijn veel mensen aan boord die er op hun best willen uitzien voor een speciaal etentje of gewoon enkele uren willen verwend worden. De klanten zullen zelf naar u toekomen en het werk is grotendeels op afspraak. Het loon is deftig, de fooien gewoonlijk goed en u zult veel kunnen sparen, want er is op de oceaan niet veel gelegenheid om uw geld uit te geven.
 
Het minpuntje van een kappersjob op een cruiseschip is dat u enkele maanden aan één stuk zult op zee zijn. Afhankelijk van het cruiseschip en zijn bestemmingen, kan dit alles tussen 3 en 9 maanden zijn met ongeveer 2 maanden aan land. Relaties en vriendschappen worden een uitdaging met zoveel afwezigheid. Zo’n job op een cruiseschip is echt opwindend voor enkele jaren, maar niet voor een levenslange carrière.
 
Vakantieresort met palmbomen
Foto: Thorsten Technoman/Pexels
In hotels en resorts
 
Het cliënteel is gelijkaardig aan dat op een cruiseschip, maar u zult niet zo vaak van locatie moeten veranderen en een beter privéleven kunnen hebben. Jobs in een resort vinden natuurlijk plaats in een schitterende omgeving en het zal aanvoelen alsof uw werk en vakantie één worden.
 
Hou uzelf echter niet voor de gek met dromen over vrije tijd en tenen in het zand, maar verwacht veel hard werk. Niets gaat zomaar, vooral niet onder palmbomen. Andere hotels bevinden zich misschien meer in een stedelijke omgeving, met klanten die conferenties of handelsbeurzen bijwonen.
 
Elke locatie heeft zijn eigen flair en specifieke kenmerken en de keuze is zo groot. Transfers naar andere hoteltypes en zelfs naar andere landen zijn vooral makkelijk wanneer u aansluit bij een internationale hotelketen. U kunt op hun hoofdkantoor informeren naar de mogelijkheden voor prima getalenteerde kappers zoals u en al vlug zult u uw valies kunnen pakken en de wereld kunnen verkennen!
 
Met fotografen
 
Fotografen zijn steeds op zoek naar kappers en stilisten om mee te werken, vooral wanneer ze glamour shots aanbieden of mode- en reclamefotografie doen. Introduceer uzelf met uw portfolio en een professioneel visitekaartje en hou contact.
 
Dit type werk blijft interessant, want u hebt telkens een ander scenario en u mag enkele grillige en geweldige looks verwachten waar u uw creativiteit volledig zult kunnen op botvieren. Het enige minpuntje is dat u nooit zult weten wanneer uw telefoon zal rinkelen en dat er vaak dagen en weken met slechts een klein beetje werk zullen zijn en andere periodes waarin u zult overstelpt zijn met aanvragen.
 
Lees verder ...