Zeer kort haar vraagt om een andere verzorging

Kapster met zeer kort haar
 
Met heel korte haarstijlen wordt al snel gedacht dat dit haar geen speciale verzorging nodig heeft. Je hebt per slot van rekening toch geen delicaat lang haar dat zo gemakkelijk kan breken of in de klit kan raken. Dus de gedachtegang bij zeer korte haarstijlen is meestal dat er maar een minimum aan tijd aan de haarverzorging besteed hoeft te worden.
 
Al is het waar dat heel korte haarstijlen minder rommelig zijn, je zult toch van tijd tot tijd goed voor je haar moeten zorgen. Hier volgen een paar gezondheidstips voor je haar die je gemakkelijk kunt onthouden.
 
Houdt het drogen van je haar met de föhn tot een minimum beperkt, of je haar nu lang of kort is. Het effect op kort haar zal niet anders zijn, je eindigt met broos en dof haar. Je zult denken dat dit eerder zichtbaar zal zijn op lang haar, maar kort haar zal borstelig worden als het te droog wordt. En je wilt toch niet met een borstel op je hoofd rondlopen. Wanneer je jouw haren verwarmd droogt, is het beter het licht vochtig te laten en verder natuurlijk te laten drogen.
 
En nu stappen we van het ene uiterste in het andere. Je zou aannemen dat we met conditioner moeten werken om onze korte haarstijl niet te laten uitdrogen. Ja …. en nee! Even zo slecht als te weinig met conditioner te werken is teveel met conditioner te werken. Het resultaat zou vet, olieachtig haar zijn dat beter bij een piraat staat dan bij jou. Conditioner is gemaakt om op de haarpunten toegepast te worden en niet bij de wortels.
 
Met deze wetenschap op zak, is het dan ook logisch dat je het haar regelmatig moet wassen. Sommige experts bevelen aan het haar eens per week te wassen, maar als je dit met heel korte haarstijlen doet, zou dit wel eens kunnen resulteren in botervette lokken. Dit komt omdat de eigen vetproductie van het haar bij een kort model veel sneller zichtbaar zal zijn. Wanneer je lang haar hebt, worden de natuurlijke oliën tijdens het borstelen over de hele lengte van de haarschacht verdeeld, maar wanneer je kort haar hebt, kan deze zelfde hoeveelheid nergens meer heen.
 
Tenslotte, als jij een permanent hebt in je kort haar model, of je hebt het haar in een kleur laten verven, blijf dan de eerste paar dagen bij het zwemwater vandaan of bedek de haren. Wanneer de chemicaliën in het haar een reactie aangaan met de chloor in het zwemwater dan zou het kunnen zijn dat je als een groenharig monster het zwembad weer verlaat.
 
En terwijl we het over het zwembad hebben is het ook handig om te vermelden dat je haar je dankbaar zal zijn als je bij je aankopen voor haarverzorgingsproducten kies met UV-bescherming. Wij doen dit ook voor onze huid. De zon zal heus niet milder zijn voor je haren.
 
Volg deze gouden regels en je hebt het hele jaar door prachtig glanzend en gezond haar.
 
Zie ook: Méér tips voor kort haar