pixel
 U bent hier:   Home  ›  Hoe  ›  Herenkapsels  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
kapsels op Hairfinder.com
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
Kapsels proberen
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel pixel
pixel
pixel

Het Kaal Geschoren Hoofd (2)

Vorige pagina
 
Wanneer het haar zacht is, breng je een hoeveelheid scheercrème of scheergel op het haar aan en laat dit even op het haar en de hoofdhuid inwerken. De scheercrème smeert als het ware de huid en zal helpen snijwondjes en branderigheid als gevolg van het scheren te voorkomen. Nu zijn we klaar om te gaan scheren.
 
Kies een type scheermes dat je prettig vindt, plaats het scheerblad tegen je hoofdhuid en trek hem over je hoofd in de groeirichting van het haar. Let er op dat je slechts geringe druk uitoefent bij het scheren van je hoofdhuid, en in het bijzonder wanneer je littekens of oneffenheden op je hoofd hebt.
 
In tegenstelling tot de huid in je gezicht is deze huid altijd door het haar beschermd geweest tegen de elementen en is bovendien niet gewend geschoren te worden. Daarom zal het veel gevoeliger zijn en zullen er gemakkelijker snijwondjes en schaafwondjes kunnen ontstaan.
 
(Let op: wees je er van bewust dat zich op je hoofd veel bloedvaatjes bevinden die voedingstoffen en zuurstof naar de follikels transporteren. Wanneer jij jezelf onverhoopt snijdt, zul je merken dat je op het hoofd heftiger zult bloeden dan op andere delen van je lichaam, ook zal het bloed hier langzamer stollen. Gebruik een wattenbolletje of tissue gedrenkt in alcohol om de plek te desinfecteren en het bloeden te stelpen. Er zijn tegenwoordig ook vloeibare pleisters in de handel die in dit geval een uitkomst kunnen bieden. Ze stoppen het bloeden naar zeggen direct en zijn nagenoeg onzichtbaar.)
 
Het hoofd kaal scheren

Neem vooral je tijd voor het scheren van je hoofdhuid. Je kunt altijd het gebied een tweede of zelfs derde keer scheren. Je kunt beter extra tijd besteden aan het scheren dan aan het stelpen van overhaast gemaakte snijwondjes. Een hoofd vol met schaafplekjes en snijwondjes is trouwens ook niet zo fraai om naar te kijken en zal de look waar je zo hard aan werkte eenvoudig ruïneren.
 
Spoel tijdens het scheren van je hoofdhuid het scheerblad steeds grondig schoon met warm of heet water om de opgehoopte scheercrème en afgeschoren haartjes tussen de scheerbladen vandaan te verwijderen. Als je tijdens het scheren enig ongemak ondervindt, dan kun je in plaats van het warme of hete water ook koud water gebruiken om het scheerblad af te spoelen, waardoor het scheren prettiger wordt.
 
Zodra je klaar bent met het scheren, neem je de handdoek, die je nu vochtig maakt met koud water, en veegt de restanten van de scheercrème weg samen met de losse haartjes die zich nog op je hoofd bevinden. Breng hierna een lotion met minstens een beschermingsfactor 15 op de voor het eerst ontblote hoofdhuid aan, zodat deze gevoed en verzacht wordt en tegelijk beschermd is tegen de invloeden van de zon.
 
Wees hier serieus in, welk jaargetij het ook is, de huid is de blootstelling aan de buitenlucht en vooral het zonlicht niet gewend en de hoek waaronder de huid zich bevindt zal elk spoortje zonlicht altijd oppikken. Onze schouders zijn ook altijd als eerste het hardst verbrand, ongeacht hoe we bewegen.
 
Nadat deze lotion in de huid is opgenomen, brengen we enkele druppels vitamine E olie op de huid aan en wrijven de huid enigszins met de handdoek op. Tenminste, als we een glanzend resultaat willen.
 
Volgende pagina
 
Gratis kapsels tester
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact