Hoe een kaal hoofd wassen

Jongen en man met een kaal hoofd
 
Vraag: Hoe moet een kaal hoofd gewassen worden? Met shampoo of met zeep?
 
Antwoord: Wel, eerlijk gezegd kunt u beide gebruiken. Er is namelijk niet zo heel veel verschil in de formule, los van de geur, mogelijke antibacteriŽle ingrediŽnten en niveaus en types van moisturizers. Zolang u geen negatieve reacties hebt, kunt u gelijk wat gebruiken.
 
Los daarvan zou ik eerder adviseren om uw kale hoofdhuid te behandelen als verlenging van uw gezicht. Gezichtsreinigers zullen optimale reiniging van de huid bieden, het vochtgehalte in evenwicht houden en de poriŽn niet verstoppen, wat niet steeds het geval is bij zepen.
 
En wanneer u een maskertje gebruikt, vergeet dan de hoofdhuid niet, want het is nuttig om ook daar dode huidcellen te verwijderen om verstopte poriŽn en schilferige plekken te vermijden.
 
En dan nog iets wat vaak over het hoofd gezien wordt bij een kaal hoofd: zonnefactor. Of u nu uw huid scheert of zonder het te willen kaal bent, u MOET steeds elke dag een goede zonnefactor gebruiken van minstens factor 30.
 
Uw hoofdhuid is gewoonlijk het lichaamsdeel dat het dichtst bij de zon staat en is meestal ook rechtstreeks blootgesteld. Denk eraan dat zonneschade cumulatief is. Elk momentje in de zon stapelt zich op.
 
©Kapsels.net
Foto: Ilya Andriyanov/Shutterstock
 
Zie ook: Hoe de glans van een kaal hoofd verminderen