Gevlochten haarsegmenten

Lang gevlochten haar
Foto: Y Photo Studio/Shutterstock
Vlechtinstructies voor een frisse zomerstijl
 
Onder vrouwen met lang haar is vlechten een populaire zomerstijl, speciaal bij vrouwen die vele uren aan de rand van het zwembad of op het strand verblijven. Ik heb je al de klassieke Franse vlecht en de touwvlecht laten zien. En we kennen allemaal de voordelen van kleine vlechtjes ter vermindering van onderhoud aan het haar bij drukke activiteiten, maar er zijn nog veel meer vlechttechnieken die gebruikt kunnen worden.
 
De vlechtstijl die ik hier demonstreer is in het bijzonder geschikt voor de zomer, omdat het voor de lucht mogelijk blijft bij de hoofdhuid te circuleren en dus de drager meer zal verkoelen. Tevens staat het de drager toe de beweging van het haar te blijven voelen, wat door sommige vrouwen als erg aangenaam ondervonden wordt.
 
Het aanbrengen van de vlechten is wat tijdrovend, maar dit haarmodel kan, als het goed verzorgd wordt, lange tijd tot zelfs enkele dagen gedragen worden. Afhankelijk van de lengte van het haar en de breedte van de secties (en als een gevolg hiervan dus ook het aantal vlechten) kan het 2 tot 3 uur duren eer het gehele haar ingevlochten is. Maar, eenmaal klaar, kunnen de vlechten tijdens het zwemmen gedragen worden en zelfs met shampoo gewassen worden, waarbij een mengeling van shampoo en water over het haar gegoten wordt en zachtjes op de hoofdhuid gemasseerd wordt.
 
Op dezelfde wijze kan een conditioner als spoeling worden toegepast, hoewel een conditioner die niet uitgespoeld hoeft te worden altijd de beste resultaten zal geven. Natte vlechten kunnen gedroogd worden door ze met een handdoek te deppen, waarbij de nodige voorzichtigheid verlangd wordt. Wees er ook attent op de hoofdhuid eveneens te deppen en niet te wrijven.
 
Maak om te beginnen het haar licht vochtig met een spray conditioner of een ontklittingsvloeistof en kam eventuele klitten uit. Deel het haar op zoals gebruikelijk of maak een scheiding in het midden. Zorg er voor dat het een strakke scheiding wordt, want dit is de lijn van waaruit we gaan werken en we willen dat al de scheidingen er zo netjes mogelijk uit zien. Kies de kant van het hoofd waarmee je wilt beginnen en zet het overige haar voorlopig vast met een clip.
 
Hoe haar vlechten in een zomerse stijl
 
Neem aan de kant waarop we gaan werken een lange sectie haar op door een scheiding te maken vanaf de uitgangsscheiding tot aan de bovenkant van het oor. Kam het achterste deel haar naar achteren en zet het met een clip vast.
 
In deze verdeling gaan we steeds uit van haarsecties met een afmeting van ongeveer 4 x 4 cm. De verticale sectie moet dus ongeveer 4 cm breed zijn. Deel deze sectie nu door horizontaal weer een kleine scheiding te maken maar nu ongeveer 4 cm vanaf de haargrens en clip de rest van de lok voorlopig vast. We hebben nu onze eerste "vierkante" subsectie haar van ongeveer 4 x 4 cm. Op sommige plaatsen op het hoofd zal geen exact vierkant ontstaan vanwege de lijn die de haargrens volgt. In dat geval houd je 4 cm aan bij de grootste lengte en de grootste breedte.
 
Let op: Het aantal subsecties wordt bepaald afhankelijk van de grootte van het hoofd en het met haar bedekte gebied. Het zou goed kunnen zijn dat er slechts ruimte is voor 3 vlechten in de eerste sectie. Verdeel de ruimte in dat geval in drie gelijke vierkanten.
 
Verdeel de subsectie in drie gelijke strengen haar en begin te vlechten zoals je gewend bent. Let er hierbij op dat de vlecht dicht tegen de hoofdhuid aankomt en houdt tijdens het invlechten constant spanning op de vlecht. Je kunt met de vlecht doorgaan zo lang je wilt, maar stop met vlechten zodra de vlecht dunner wordt. Eenmaal klaar zet je de vlecht vast met een elastiekje.
 
Maak een tweede subsectie van 4 x 4 cm boven de eerste en herhaal de handelingen. Ga hiermee door tot de hele sectie is ingevlochten.
 
Nu zullen we de eerste ingevlochten sectie als voorbeeld gebruiken voor de rest van het haar. Neem een tweede sectie haar op achter de eerste en zorg dat deze exact dezelfde breedte heeft. Kam het overige haar uit en zet het weer vast met de clip. Verdeel het haar weer van onderen af in subsecties en vlecht ze in, waarbij je goed let op de eerste sectie. Vlecht de subsectie steeds eerst in voor een volgende subsectie gemaakt wordt.
Ga door met het maken van secties, subsecties en invlechten tot de gehele helft van het hoofd klaar is en doe exact hetzelfde met de andere kant van het hoofd.
 
Let op: Omdat, zoals eerder gezegd, de haarlijn nooit precies vierkant is, maar eerder taps van vorm is, kun je er voor kiezen om van de onderste subsecties van de laatste twee secties middenachter één vlecht te maken. Ook kan het beter zijn de secties achter in de nek driehoekig te maken in plaats van vierkant.
 
Deze manier van invlechten kan natuurlijk ook met andere vormen in de subsecties uitgevoerd worden. Wanneer je wat meer geoefend bent, kun je kiezen voor driehoeken, ruiten, of, nog moeilijker, zeskanten tot zelfs gebogen lijnen in je secties en subsecties. Je enige begrenzing is je mate van creativiteit en je geduld.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het vlechten van haar