Rechte bob (carré) met pony

Bob met een pony
 
Hoe een bob met pony en gesneden structuur knippen
 
De rechte bob is een van de meest klassieke kapsels uit de geschiedenis en flatteert met zijn verschillende lengten vele gezichtsvormen. Deze bob kan met of zonder een kortere pony gedragen worden en veel mensen die een wat hoger voorhoofd willen camoufleren, kiezen juist voor een pony.
 
Sommige voorstanders van de rechte bob houden niet van de harde lijn die de oorspronkelijke rechte bob heeft. Een gemakkelijke manier om een wat zachtere uitstraling en subtiele wijziging aan dit model te geven, kan worden bereikt door gebruik te maken van een scheermes en hiermee structuur aan de haarpunten te geven. Op de foto kun je zien hoe we onze eerder gemaakte rechte bob hebben aangepast met een pony en gesneden haarpunten.
 
Stap 1:
 
Knip het haar in een oorspronkelijke rechte bob en maak het haar opnieuw wat vochtig ter voorbereiding op het aanbrengen van de structuur. Wanneer je werkt met een al eerder geknipte bob, was het haar dan, voorzie het van conditioner, maak het handdoek droog en kam het haar om mogelijke klitten te verwijderen.
 
Hoe een bob met een pony knippen
 
Stap 2 (het toevoegen van de pony):
 
Begin met het haar voor de pony af te scheiden van de rest van het haar. Dit kan in elke vorm die je wenst, maar mag over het algemeen in breedte niet buiten de buitenste ooghoeken komen. Voor onze demonstratie kozen wij voor een maanvormige pony die op het breedste punt (boven de neus) een ongeveer 2,5 cm diepe holling vertoonde. De pony werd vervolgens eerst horizontaal voorbij de ogen recht afgeknipt.
 
Stap 3:
 
Om de structuur aan te brengen, beginnen we met de pony. Kam de gehele pony, van rechts tot links, naar het midden samen, zodat je een dikke platte lok tussen je vingers hebt. Snij vervolgens met een scheermes de laatste 33% van het haar, waarbij je het scheermes lichtjes gehoekt hanteert. Hiermee wordt de individuele haar schuin afgesneden, waardoor de lijn minder hard zal zijn. Bedenk goed dat je altijd opnieuw iets meer haar af kunt snijden, maar eenmaal afgesneden haar is weg.
 
Knipdiagram voor een bob
 
Vervolgens gaan we verder met de rechte onderkant van het model. Deel het haar steeds op in segmenten ter breedte van het scheermes, kam ze uit en houdt ze met lichte druk tussen de wijsvinger en middelvinger van je andere hand geklemd. Gebruik het scheermes op dezelfde wijze als hierboven beschreven en snijdt de onderste 2,5 cm van het haar. Ga op dezelfde wijze verder met het volgende segment tot de gehele onderlijn gesneden is.
 
Stap 4:
 
We hebben ons model gestyled met behulp van een beetje gel dat gelijkmatig verdeeld werd door het nog steeds vochtige haar. Het haar werd gedroogd met behulp van een föhn op hoge temperatuur en lage snelheid en een ronde hittebestendige borstel, waarmee de haareinden lichtjes naar binnen werden gekruld.
 
Een fijne verneveling van haarspray en een straightener werden gebruikt om de steile structuur van het haar te versterken. Daarna werd een kleine hoeveelheid pommade met glansverbeteraar gebruikt om het uiteindelijke model te verzachten en om de scheiding meer tot uitdrukking te laten komen.
 
Het eindresultaat is een stijl met minder scherpe lijnen dan de oorspronkelijke bob. De toevoeging van de pony maakt het een ideale coupe voor personen die een langwerpig gezicht optisch willen verkorten of voor personen die een hoog voorhoofd willen camoufleren.
 
Advies: Oefen dit model en deze methode eerst op een oefenhoofd alvorens het op een echte persoon uit te proberen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér technieken voor het knippen van haar