Recht geknipt of bob kapsel

Recht geknipte bob
 
Het recht geknipte haar of bob kapsel is een klassiek kapsel en het is redelijk eenvoudig te maken, tenminste als jij je aan een aantal regels houdt. Hoe een bob knippen:
 
Stap één:
 
Maak het haar vochtig en verdeel het in de standaard zeven secties: linkerkant, bovenkant, rechterkant, linker kruin, rechterkruin, linker nekpartij, rechter nekpartij. Laat ongeveer 1,5 cm van het haar rondom het hoofd vrij hangen. Begin aan de voorkant, kam het haar uit en bepaal de lengte die je aan het kapsel wilt geven. De meeste bobs worden gewoonlijk op kinlengte of iets langer geknipt, maar zelfs lang haar kan op deze wijze recht afgeknipt worden.
 
Het is belangrijk dat je geen spanning op het haar zet wanneer je het haar vasthoudt om afgeknipt te worden. Het recht geknipte kapsel moet uit zichzelf zo hangen, wanneer enige spanning bij het vasthouden wordt gebruikt kan dit leiden tot een ongelijk resultaat.
 
Hoe een rechte bob knippen
 
Stap twee:
 
Als de lengte voor de voorkant eenmaal is bepaald, dan ga je verder met de achterkant van het hoofd. Gebruik een lange kam of een liniaal en stel de lijn vast die je wilt volgen om een lokje als leidraad te knippen voor de achterkant. Zet ook nu weer geen spanning op het haar en knip een leidraad van ongeveer 2,5 cm breed op de gewenste lengte.
 
Werk vanuit de achterkant langs het hoofd naar voren, eerst de ene kant en vervolgens de andere kant, tot je de leidraad van de voorzijde hebt bereikt. Zorg ervoor de schaar bij het knippen steeds horizontaal te houden (plat) om ongelijkheid in de kniplijn te voorkomen.
 
Knipdiagram voor een rechte bob
 
Stap drie:
 
Maak haarsegmenten van 1 tot 1,5 cm los uit de linker en rechter nekpartij en kam ze uit. Gebruik het eerder geknipte haar als leidraad voor de lengte en knip ook deze nieuwe segmenten vanuit middenachter naar voren, eerst de ene kant en vervolgens de andere kant. Herhaal dit proces tot de gehele nekpartij is geknipt. Knip hierna op dezelfde wijze haarsegmenten van achtereenvolgens de linkerkant, de rechterkant en linker en rechter kruingebied en ga door met knippen tot al deze segmenten geknipt zijn.
 
Stap vier:
 
Maak de sectie boven op het hoofd los en deel deze met behulp van een middenscheiding. Kam het haar uit om het gelijkmatig over beide zijden te verdelen en knip ook dit haar op dezelfde lengte waarbij het eerder geknipte haar als leidraad dient.
 
Maak het haar geheel droog en gebruik pas hierna een straightener om het haar geheel steil te maken. Eventueel kan een krultang gebruikt worden om de haareinden lichtjes naar binnen te keren. Het resultaat is een eenvoudig klassiek en sluik kapsel dat gemakkelijk is te maken en te onderhouden.
 
Advies: Oefen dit kapsel eerst op een oefenhoofd voor je het bij een echte persoon uitprobeert.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Krullende variante op dit kapsel
 
Meer over het knippen van haar