Pony's (2)

Blondine met een ponykapsel
 
Vorige pagina
 
Ook het toevoegen van een kleur aan je pony kan de stijl ervan rigoureus veranderen, zonder dat er in je haar geknipt wordt. Een paar blonde highlights kunnen het geheel wat opfleuren en de vorm optisch totaal veranderen. Ook door andere kleuren te geven aan de onderlaag van je pony kun je eenzelfde effect bereiken, zonder dat er veranderingen aangebracht worden in de lengte of het model van je haar. Als je donker haar hebt, is het bijvoorbeeld erg mooi om de onderlaag blond te maken.
 
Veel van mijn klanten hebben me al om een nieuwe pony gevraagd omdat de "Boho"-stijl erg "in" is. Als je een meisje ziet lopen met een zigeuner-stijl rok aan, dan zul je ook vaak zien dat ze lang haar heeft met een volle pony die bijna de ogen raakt, wat volledig bij het huidige modebeeld past. Bedenk wel dat, ook al is het nu mode, dit niet wil zeggen dat het jou ook zal staan.
 
Zoals ik al eerder heb gezegd, elke gezichtsvorm vraagt om een andere pony. En dit is nu precies waar sommige modebewuste mensen de mist in gaan. Omdat dit het huidige modebeeld is, denken ze dat zij dit ook moeten hebben. Het gevolg is vaak dat ze er slechter uit zien dan vˇˇr deze verandering om de eenvoudige reden dat het ze in het geheel niet staat.
 
Onthoud dus goed: vraag je haarstyliste altijd om een pony die het best bij jou past. Eenmaal geknipt zal het een hele tijd duren voor je van de pony af bent. In de tussenliggende tijd zul je ook nog te maken krijgen met een periode dat je niets meer met dit haar kunt doen, want dan is het te lang voor een pony en nog te kort voor iets anders.
 
Ook al kan een pony je meer zelfvertrouwen geven, je haarstijl veranderen, veelzijdigheid geven aan je gezicht, en ga zo maar door, er kleven toch enkele nadelen aan het hebben van een pony. Wanneer je een functie hebt die verlangt dat je haar altijd uit je gezicht weg is, dan zul je de pony altijd naar achteren moeten dragen en hem waarschijnlijk steeds met een speldje of clip moeten vastzetten of een haarband moeten dragen.
 
Ben je een brildrager, dan kan de pony steeds voor je brilglazen vallen tot grote ergernis van jezelf of, nog erger, tussen de glazen en je ogen in glijden en uiteindelijk in je ogen prikken. Nog een nadeel is het als je als ponydrager buiten komt in een vochtige of druilerige atmosfeer of ergens anders waar een hoge luchtvochtigheidsgraad is. Dan zal je pony als eerste uit het gareel springen, hetzij door te gaan krullen, hetzij door te gaan kroezen.
 
Vaak kneed ik mijn haar na het wassen en laat het zo drogen. Desondanks ben ik van mening dat ik mijn pony wel altijd moet f÷hnen, omdat hij anders teveel zijn eigen gang gaat en er rommelig uit gaat zien. Dus er komt meer bij kijken dan alleen maar een pony "nemen".
 
Zo is het voor mensen met krullend haar niet altijd een goed idee om er een te nemen, omdat hij in dat geval vaak moeilijk in een goed model te stylen is. Je zou het haar van je pony steil kunnen maken, maar dan wordt het vaak tÚ steil. Ook wordt het haar dan vaak te plat en te springerig. Het beste dat je kunt doen als je krullend haar hebt is gewoon gespreid wat plukjes rond je gezicht trekken om je uitstraling wat te verzachten.
 
Toch staat de meeste mensen een pony wel omdat er zo ontzettend veel verschillende soorten zijn, die elk op hun eigen wijze iets toevoegen aan het gezicht en de uitstraling. Maar wees er absoluut 100% zeker van dat je een pony wilt, want, zoals ik al eerder vertelde, het zal je veel moeite en tijd kosten om er van af te komen als je achteraf spijt hebt.
 
Pony┤s zullen altijd in de mode blijven, dus maak je geen zorgen als je er al jaren een hebt. Een pony is altijd trendy zolang je er voor zorgt dat de pony bij het modebeeld en vooral bij jou past. Dan zul je er altijd goed uitzien.
 
©kapsels.net
 
Zie ook: Hoe een pony knippen volgens haartextuur en golfpatroon