Naar achteren gehoekte bob

Naar achter gehoekte bob
 
Je kunt een klassiek geknipt bob kapsel een modern tintje geven door er een gehoekte lijn aan toe te voegen, waardoor lagen langs de onderrand van het kapsel gemaakt worden. Het resultaat van deze variatie is een meer op jouw hoofd aangepaste look en een zachtere, rondere stijl.
 
Stap een:
 
Was, indien nodig, het haar en voorzie het van een conditioner. Maak het haar vervolgens handdoekdroog en kam het uit. Zodra het haar geheel klitvrij is gemaakt, neem je de pony apart van de rest van het haar. Maak vervolgens een kleine scheiding achter de kruin en draai het haar dat voor deze scheiding ligt in en zet het voorlopig vast met een styling clip.
 
Neem vervolgens van het achterhoofd secties haar op van 2,5 tot 4 cm breed door een gebogen scheiding te maken van middenachter naar de voorkant aan beide zijden. Draai dit haar in en zet het vast met een styling clip zoals op de afbeelding te zien is. Laat alleen het haar in de nek vrij hangen.
 
Kam dit haar uit en knip een lokje om als leidraad voor de lengte te dienen. Neem nu in het midden van de nek een verticale sectie haar op, kam het uit en houdt de sectie onder een hoek van ongeveer 45° (volg de gemaakte hoek door de kam tegen de achterzijde van het hoofd tot voorbij de schedelrand te plaatsen) en knip het haar langs deze 45° hoek af. Ga vanuit het midden op dezelfde wijze verder met eerst de ene kant en vervolgens de andere kant.
 
Een gehoekte bob knippen
 
Stap twee:
 
Zodra de nekpartij geknipt is, vervolg je het werk door de volgende twee secties haar los te maken (van elke kant van het hoofd één) en kamt ze in de richting van de eerder in een hoek geknipte partij. Werk altijd vanuit middenachter naar buiten, neem verticaal hiervan secties op en knip ze onder de 45° hoek, waarbij de eerder geknipte secties als leidraad gebruikt worden.
 
Herhaal dit proces met de overige vastgezette segmenten tot aan het gezicht. Kam dan het haar van de zijkanten naar beneden en knip hiervan de onderkant af om het af te stemmen op de eerder geknipte lengte zodat het een mooie rechte lijn vormt.
 
Stap drie:
 
Begin nog een keer aan de achterzijde van het hoofd en neem dunne verticale secties haar op die je net als de eerder geknipte segmenten in de 45° hoek houdt, en knip dan de “hoekjes” van deze segmenten om de zwaartelijn af te zwakken. Werk ook nu weer langs het gehele hoofd, van middenachter naar voren, eerst de ene kant en vervolgens de andere.
 
Knipdiagram voor een gehoekte bob
 
De pony werd vervolgens in een gebogen lijn geknipt om soepel door de voorkant van het kapsel opgenomen te worden.
 
Voor onze demonstratie werd het haar eerst met de föhn gedroogd en vervolgens gestyled met een haren borstel en een ruime hoeveelheid styling mousse. Het resulterende kapsel was zacht en volumerijk langs de onderrand.
 
Als een alternatieve stylingmethode wasten we het haar opnieuw en kamden het kapsel plat op het hoofd, waarbij we de geknipte hoek volgden. Daarna zetten we het haar vast met een lint dat we bij de pony sloten en plaatsten het oefenhoofd met het vastgezette haar onder een droogkap bij gemiddelde warmte tot het haar geheel droog was en lieten haar vervolgens nog tien minuten afkoelen. Er werd geen stylingproduct gebruikt. Het uiteindelijke resultaat van deze methode van een vormvast kapsel met een sluike en zijdezachte uitstraling.
 
Advies: Oefen dit kapsel eerst op een oefenhoofd voor je het bij een echte persoon uitprobeert.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het knippen van haar