Krullende bob op kinlengte

Bob kapsel met krullen
 
Eindelijk heb je dit klassieke kapsel: de bob. En je bent er dol op. Je draagt het overal. Al je vrienden zeggen dat deze lengte je heel goed staat. Maar je hebt binnenkort een feest en je wilt toch nog een beetje extra voor de gelegenheid. Waarom zou je dan geen krullen toevoegen en een beetje glans aan je kapsel geven?
 
Hieronder lees je wat wij deden met onze rechte bob.
 
Stap een:
 
Was het haar en voorzie het van een conditioner naar behoefte. Maak het haar handdoek droog en kam het uit om eventuele klitten te verwijderen. Voeg een ruime hoeveelheid styling product aan het haar toe (wij gebruikten een gel, maar je kunt natuurlijk elk gewenst product gebruiken). Kam het haar nog een keer door om het product gelijkmatig te verdelen.
 
Naar achter gehoekte bob
 
Stap twee:
 
Wikkel het haar rond rollers van elke gewenste maat. Voor onze demonstratie kozen wij voor rollers van een gemiddelde maat en volgden aan de zijkanten en bovenop het hoofd een gehoekt patroon. Ons doel was om uitsluitend krullen toe te voegen zonder de karakteristieke vorm van het kapsel te wijzigen.
 
Hoe het haar van een bob krullen
 
We hadden ook voor grote rollers kunnen kiezen als wij alleen volume aan het kapsel wilden toevoegen. En wanneer wij veel krulletjes wilden, dan hadden wij voor kleine rollers moeten kiezen. Maar door te kiezen voor een maat roller waarop wij het haar met ongeveer anderhalve slag konden wikkelen, kregen we een redelijk volume en krullen aan de haareinden.
 
Stap drie:
 
Laat het haar, bij voorkeur op natuurlijke wijze, geheel drogen, maar als het nodig is om tijd te besparen, kun je het ook drogen met behulp van een haardroger. Voor onze demonstratie kozen wij voor een draagbare föhnkap die goedkoop is en gemakkelijk bij een warenhuis of elektronicawinkel gekocht kan worden.
 
Als het haar droog is (en afgekoeld wanneer het verwarmd is gedroogd), dan kun je de rollers verwijderen. Maak de krullen los met een grove kam. Naarmate het styling product losser wordt, borstel je het haar met een fijnere haren borstel en gaat door met borstelen tot de krullen vrij bewegen. Je kunt het kapsel eventueel nog extra uitstraling geven door het verder te borstelen met een natuurharen borstel of blijf doorgaan met de grovere borstel om meer definitie aan de krullen te geven.
 
Je kunt na het borstelen ook definitie aan de krullen geven door het haar licht te vernevelen met een haarspray en vervolgens het haar iets te kneden (dit deden wij ook bij onze demonstratie).
 
Bob kapsel met krullen
 
Het resultaat is een verend kapsel met een hoge visuele aantrekkingskracht. Het haar van ons oefenhoofd was onlangs gehighlight en juist deze highlights geven duidelijk iets extra´s aan het kapsel. Het is zeker een kapsel dat geschikt is voor een speciale gelegenheid en het is gemakkelijk genoeg om te maken en te dragen wanneer men ervoor in de stemming is.
 
Door de toepassing van rollers op vochtig haar is het een duurzaam kapsel dat met de juiste zorg tot aan de volgende haarwassing mooi zal blijven.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het knippen van haar