pixel
 U bent hier:   Home  ›  Hoe  ›  Haarstijl Advies  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
kapsels op Hairfinder.com
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
Kapsels proberen
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel pixel
pixel
pixel

Wilde Kapsels (3)

Vorige pagina            Eerste pagina
 
      Ingesneden krullen: Bij van nature krullend haar met dichte spiralen kan je het haar “uitdunnen” met een brede ingekeepte schaar, terwijl je wat krullen lang laat die dan kunnen uitsteken. Zo krijg je een exotisch effect in een kring.
 
      Doelgerichte highlights: Door op gematigde wijze krachtige highlights toe te voegen die gestyled zijn om in hun eigen krullen te vallen, creëer je het effect van “gekleurde accentkrullen” in het haar. Door twee krachtige, maar complementaire kleuren aan het kapsel toe te voegen, kan je een anders niet zo opwindende krullenkop een tikkeltje wild maken.
 
      Kleur op de haarpunten: Deze methode werkt vooral goed bij kortere krullende kapsels met grotere krullen. Door een krachtige accentkleur op de uiteinden te doen, geef je het haar een gevederde look. De look kan zacht zijn of net gestyled zijn om definitie te geven aan de aparte krullen en daardoor aan de toppen kleur.
 
      Omgekeerde lights: Bij deze methode wordt kleur op het haar gedaan van de hoofdhuid tot een afwisselend punt op de haarlengtes. Het is gewoonlijk beter wanneer deze kleur donkerder is. Bij vol, krullend haar krijg je het effect van aandacht die gericht is op de buitenste haarpunten en deze look is speciaal goed wanneer de krullen gestyled zijn met definitie.
 
Algemene methodes:
 
      Dit zijn standaardopties voor wilde kapsels. Het zijn de basislooks die je ziet bij verschillende wilde kapsels:
 
      Stekels: Eén van de meest algemene elementen van het wilde kapsel is een kapsel met korte stekeltjes. Alhoewel, stekelig haar is niet beperkt tot kort haar. Met de stylingproducten en –technieken van tegenwoordig kan zelfs middellang haar rechtstaan of stekelig zijn.
 
      Superkorte opeengestapelde bob: Dit is een andere algemene look die geweldig is met krachtige kleuren. Het haar wordt geknipt in een bob op gelijke lengte die eindigt in een gehoekte snitlijn die over het midden van het oor gaat opzij en eindigt bij de onderkant van de jukbeenderen vooraan en bij de onderkant van de kruin achteraan. Het haar onder deze lijn is scherp gelaagd of opeengestapeld.
 
stroken haarkleur krachtige haarkleur       Krachtige haarkleur overal: Vooral passend bij kortere kapsels: gebruik een krachtige kleur over heel het hoofd (zoals kauwgumroze of lilablauw) om een schokkend effect te bekomen.
 
      Stroken: Eén van de meest gedurfde opties bij een lang kapsel is diegene waarbij een groot deel haar kleur krijgt. Ik heb dit gezien bij van nature donker haar waarbij de pony robijnrood was, maar de kleur kan om het even wat zijn en de plaats op het hoofd is ook gelijk.
 
      Vormen: Dit is misschien de meest bangelijke techniek die ik persoonlijk gezien heb. Deze methode wordt meestal toegepast bij superkort haar. De kleur wordt aangebracht in een specifiek ontwerp, gewoonlijk één dat geliefd is of betekenis heeft voor de drager. Bij de persoon die ik zag met dit kapsel was het haar gekleurd in een harlekijnpatroon met ruiten in kleur en zwarte randen.
 
      Een vrouwelijke klant die graag een superkort (bijna geschoren) tondeusesnit had, vertelde me eens dat ze op een keer haar haar liet doen door een dame die een papieren doekje gebruikte om glitter te doen op haar haar met gel en zo een erg ingewikkeld patroon vormde. Ze was een Afro-Amerikaanse vrouw met een prachtig gevormd hoofd en een rijke chocoladebruine tint. Ze legde uit dat de gebruikte glitter een koperkleur had, wat spectaculair oogde.
 
Mannen:
 
      Een speciale noot voor mannen die hun look een wild tintje willen geven: jullie hebben een extra ruimte voor creativiteit die de meeste vrouwen (tenzij ze ongelukkig genoeg niet in hormonaal evenwicht zijn) niet hebben. Ik heb het natuurlijk over gezichtshaar.
 
wild mannenkapsel       Er zijn dozijnen klassieke baard- en snorvormen die door mannen gedragen werden doorheen de jaren, met inbegrip van kapsels met bakkebaarden. De huidige trend is sterk getrimd gezichtshaar, wat perfect leidt tot creatieve verzorging. Met gezichtshaar ben je beperkt tot de groeizones ervan, maar dat is vaak van minder belang wanneer vergeleken met de mogelijke afwisseling.
 
      Omdat het haar is, kan je je gezichtshaar natuurlijk verven, maar je moet voorzichtig zijn, want de gezichtshuid is gevoelig (doe een test 48 uur voordat je je gezichtshaar gaat kleuren). Maak ook dat je steeds kleurverwijderaar bij de hand hebt om ongewenste vlekken te verwijderen. Dit product vind je bij de kleurafdeling van je plaatselijke schoonheidszaak.
 
      Zoals hierboven reeds gezegd, zou het nu duidelijk moeten zijn dat je enige limiet je verbeelding is. Er zijn tientallen manieren om je gewoonlijk wereldse look om te buigen tot iets spectaculairs. En de definitie van “té gewaagd” wordt alleen bepaald door je persoonlijke voorkeur en je bereidheid om de aandacht op jezelf te vestigen. Ga er dus voor, wees moedig – wees gedurfd.
 
©Kapsels.net
 
Gratis kapsels tester
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact