Het doel van zuiverende shampoos

Zuiverende shampoo
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik heb een vraag over zuiverende shampoos. Drogen ze het haar méér uit dan een gewone shampoo? Ik heb echt krullend kroezend haar en heb hulp nodig. Is zuiverende shampoo een goede optie en wat is de bedoeling van zuiverende shampoo en zijn ingrediënten?
 
Antwoord: In de loop van de tijd bouwen zich extra producten en mineralen in water op rond de cuticula (schubbenlaag) van de haarstructuur. Dit resulteert in dof, hard en onhandelbaar haar. Zwemmers en mensen die dagelijks haarproducten gebruiken, hebben hier vaak mee te kampen. De bedoeling van zuiverende shampoo is de overtollige opbouw rond het haar te verwijderen.
 
Het kan een geweldig product zijn, maar wanneer het gebruikt wordt op het verkeerde type haar of té frequent, dan kan het onbewust de oorzaak zijn van droog en kroezend haar. Wanneer er namelijk niet voldoende restant van product of mineraal is rond de cuticula om het gebruik van een zuiverende shampoo te rechtvaardigen, dan zal de shampoo gewoon de natuurlijke oliën verwijderen die uw haar produceert om de cuticula gezond en glanzend te houden. U zult zich dus moeten afvragen of uw haar neiging heeft tot opbouw van product of mineralen.
 
Bent u een zwemmer of een enthousiaste zelf stilist? Indien ja, dan kan een zuiverende shampoo iets voor u zijn. Professionele zwemmers moeten misschien wel één keer per week een zuiverende shampoo gebruiken. De meeste mensen die last hebben van restanten rond de cuticula van het haar zullen slechts één of twee keer per maand een zuiverende shampoo nodig hebben. U moet ook beseffen dat krullend haar van nature droger is dan steil haar.
 
Het is dus mogelijk dat uw haar kroest omwille van een gebrek aan vocht in de haarstructuur. Is dit het geval, dan is een zuiverende shampoo een slecht idee. Ik zou adviseren om naar een kapsalon te gaan en de kapper uw haartype te laten analyseren. Daarna kunt u de relevante producten kopen om uw probleem op te lossen.
 
©kapsels.net
 
Zie ook: Basishaarverzorging