U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Haarverzorging  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Haar en blootstelling aan de zon

Vraag: Iedereen klaagt over haar dat in slechtere conditie is door de zon. Wel, bij mij is het net het tegenovergestelde. Mijn haar ziet er na het zonnen zo mooi glad en dik uit. Hoe kan ik hetzelfde effect bekomen zonder zon?
 
Antwoord: Ik kan u niet “voor en na” zien en daarom is mijn oordeel een pure veronderstelling, gebaseerd op wat ik weet over de manier waarop haar gewoonlijk reageert op blootstelling aan de zon.
 
Lang haar in de zon De blootstelling aan zonnewarmte en UV-licht zullen de haarschacht doen uitzetten en zo kan de pigmentatie zich verspreiden, wat zorgt voor een lichtere kleur. De warmte kan ook de vetproductie van de hoofdhuid stimuleren en op die manier kan het haar zachter en glanzender worden. Afhankelijk van de beginconditie van uw haar, kunnen de warmte, hitte en natuurlijke oliën voordelig zijn voor uw haar, maar te veel van het goede zou nadelige gevolgen kunnen hebben.
 
Zonder de zon kunnen gelijkaardige effecten bekomen worden via verschillende methodes. U kunt misschien kiezen voor een verdikkende shampoo en conditioner en nadat het haar droog en gestyled is, een haarlak gebruiken (meer bepaald een spray met lichte fruitoliën; die houdt het vocht vast en geeft het haar glans).
 
Denk er echter aan: “less is more”. Wanneer u te veel spuit, dan gaat uw haar er vettig uitzien en zo mist u uw doel. (Sommige vrouwen vinden dat producten zoals shampoo met appelpectine hun haar het soort look geven waar ze naar op zoek zijn.)
 
U kunt ook kiezen voor een meer “natuurlijke” methode om body en glans toe te voegen door citroen te gebruiken op uw haar. Vermeng het sap van de citroen met water en gebruik dit mengsel als haarspoeling. Knijp de pel uit over het droge haar om de citroenoliën vrij te maken.
 
Haar vragen & antwoorden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact