Wat zijn lowlights?

Haar met lowlights
 
Vraag: Wat zijn lowlights?
 
Antwoord: Lowlights zijn streepjes haarverf in je haar. Ze zijn bij het grote publiek wellicht minder gekend dan highlights. De benaming lowlights wordt gebruikt wanneer de streepjes donkerder zijn dan de rest van het haar.
 
Aangezien het bij lowlights gaat om donkerdere streepjes, werken ze het best bij lichtere haarkleuren, vooral bij blonde haren.
 
Er bestaan drie verschillende technieken om lowlights aan te brengen.
 
Het meest voorkomend is de folietechniek. De meeste kappers leggen enkele plukjes haar op een folie, verven die en vouwen dan de folie dicht. Op die manier kan de kapper dicht bij de aanzet van het haar komen.
 
Lowlights aanbrengen met de folietechniek
Lowlights aanbrengen met folie - Foto's: Fotopronto via Canva
Sommige kappers passen de kamtechniek toe. Dit gaat sneller. Ze kammen gewoon de verf doorheen het haar. Het effect is natuurlijk en nonchalant.
 
Er zijn ook kappers die werken met een muts. Deze methode is al heel oud, maar nog steeds degelijk. De klant krijgt een soort badmuts op met gaatjes in. Door die gaatjes trekt de kapper plukjes haar naar buiten die dan geverfd worden.
 
Lowlights ogen subtieler dan highlights. Dit komt doordat de donkere plukjes onder de lichtere haartjes komen te liggen.
 
ękapsels.net
 
Zie ook: Wat is het verschil tussen highlights en lowlights?