Gestraightened haar en vocht

Haar straightenen met een stijltang
 
Vraag: Ik straighten mijn haar elke dag en werk op een bedrijf waar het tijdens de zomer erg heet en vochtig is. Wanneer ik zweet na het straightenen, dan ziet mijn haar er erg lelijk uit. Wat kan ik doen om te voorkomen dat vocht mijn haar be´nvloedt?
 
Antwoord: Vocht heeft het grootste effect op poreus haar (haar dat snel vocht absorbeert), omdat de cuticula (schubbenlaag) van poreus haar de neiging heeft om recht te staan, wat ervoor zorgt dat vocht in en uit de haarschacht kan. U moet de cuticula proberen te doen sluiten en verhinderen dat vocht uit uw vochtige omgeving de haarschacht binnendringt.
 
U kunt dit bekomen door het haar goed te conditionen. Begin met een shampoo en conditioner met een formule die zorgt voor zacht en glad haar. Deze producten bevatten ingrediŰnten die de cuticula helpen gladmaken en het haar minder doen kroezen. Nadat u uw haar in de douche gewassen en geconditioned hebt, spoelt u het nog eens met koud water om de cuticula verder te doen sluiten. Dit zal eveneens helpen om de productie van zweet door de klieren in de hoofdhuid te verminderen.
 
Maak het haar handdoekdroog en breng wat gladmakend serum of antikroesserum aan. Zo wordt de cuticula verder glad. Kam het serum doorheen het haar met een grofgetande kam om het product gelijkmatig te verdelen. U kunt het haar op natuurlijke wijze laten drogen of het f÷hnen op een lage warmtestand. U hebt dan wel mÚÚr tijd nodig om het haar droog te krijgen, maar de resultaten zullen veel gladder zijn.
 
Wanneer het haar volledig droog is, gebruikt u een spray op het haar vooraleer u de stijltang bovenhaalt. Zo blijft het haar langer steil en sluit de cuticula zich verder af voor vocht. U kunt ook zorgen voor extra steun en vochtbehoud door samen met het gladmakend serum wat stylinggel aan te brengen (na het drogen met de handdoek en vˇˇr het f÷hnen).
 
Nadat het stylen gedaan is, doet u opnieuw haarlak op en laat u die opdrogen vooraleer u de haren borstelt om de haarlokken los te maken en uw haar vrijheid van beweging te geven.
 
Zo zou u een kapsel moeten bekomen dat beter bestand is tegen vocht.
 
©Kapsels.net
Foto: SunCity/Shutterstock
 
Zie ook: Je haar in model houden met vochtig weer