Het straightenen van haar dat van nature steil is

Lang haar straightenen met een stijltang
 
Vraag: Waarom gaan mensen met natuurlijk steil haar hun haar straightenen? Is dit niet dom omdat het straightenen waarschijnlijk hun mooie en reeds steile haar zal beschadigen?
 
Antwoord: Deze vraag heeft een erg brede basis. Bedoel je chemisch straightenen of gewoon het gebruik van een stijltang? Ik zal in beide gevallen een kort antwoord geven.
 
1. De stijltang: Sommige mensen die reeds steil haar hebben, gaan hun haar straightenen met een stijltang omwille van erg praktische redenen. Eerst en vooral denk je misschien dat hun haar van nature perfect steil is, vooral wanneer je zelf krullend haar hebt. In vergelijking met jouw krullend haar ziet hun haar er kaarsrecht uit. Maar zelfs in natuurlijk steil haar kunnen er enkele irritante golven zitten, die met de stijltang moeten behandeld worden.
 
Het is ook zo dat wanneer je met een stijltang over het haaroppervlak gaat dit de cuticula (schubbenlaag) van het haar plat maakt en vervolgens de buitenste haarlaag afsluit. Wanneer de schubben allemaal plat liggen, ziet het haar er glanzender uit.
 
Door de haarbody af te sluiten, bescherm je je haar ook tegen vocht, dat kroeshaar zou kunnen veroorzaken.
 
2. Chemisch straightenen: Zelfs mensen met haar dat van nature tamelijk steil is, opteren soms voor chemisch straightenen.
 
De redenen hiervoor vallen grotendeels samen met die waarom ze haar dat van nature tamelijk steil is gaan straightenen met de stijltang. Chemisch straightenen is duidelijk gewoon een semipermanente oplossing voor bovenvermelde redenen, dus zal je tijd besparen.
 
Ik denk niet dat er domme redenen zijn waarom iemand beslist om het haar te straightenen. Alles heeft te maken met persoonlijke voorkeur, persoonlijke wensen en stylingmethodes die elk individu verkiest om gelijk welke reden.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Stijltang en gespleten punten
 
Krultang, steiltang & haarbeschadiging