Krultang, steiltang & haarbeschadiging

Haarbeschadiging met een krultang
Foto: Schankz/Shutterstock
Vraag: Mijn haar is golvend en dik, maar ik zou eens een andere look willen. Ik heb me een professionele krultang en steiltang aangeschaft in de lokale schoonheidszaak, maar nu ben ik bezorgd dat mijn haar ernstig zal beschadigd raken als ik die t vaak gebruik. Wat zou ik moeten doen om onherstelbare schade te voorkomen?
 
Antwoord: Tot je zeker bent hoeveel warmte je haar zal nodig hebben voor de gewenste stijl, moet je omzichtig zijn met de warmtestand op deze hulpmiddelen.
 
Ik was eens bij een goede vriendin die de warmte van haar krultang verkeerd inschatte toen ze aan het krullen was: ze hield de krultang enkele seconden in haar haar en toen ze de krul losliet, viel die op de grond.
 
Test steeds het warmteniveau van een nieuw apparaat vooraleer dit op het haar toe te passen. Je kan daartoe een vochtig papieren doekje tussen de klemmen van de tang steken en het daar een paar seconden houden zonder dat het verschroeit. Als het doekje verkleurt, heeft de tang t warm.
 
Een andere zaak die veel mensen vergeten is dat het haar VOLLEDIG droog moet zijn voor je een warmtetoepassing erop gebruikt. Werk met kleine delen en dunne segmenten, doe een klein beetje haarspray op het haar en laat het drogen vooraleer je met de krultang erdoor gaat of het haar tussen een steiltang steekt. Zo krijg je een feilloos resultaat.
 
En zorg dat je je haar goed gaat conditionen vooraleer je zon tang gebruikt. Je zou moeten overwegen om je haar een wekelijkse diepteconditioning te geven om het te beschermen en het vocht te herstellen dat het stylen wegneemt. Een dagelijkse leave-in conditioner is eveneens een goede manier om te voorkomen dat het haar gaat uitdrogen door de warmtetoepassing.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Stijltang die het haar vernielt