Zie er slimmer uit met kort haar

Intelligente look met kort haar
 
Vraag: Zien meisjes met kort haar er intelligenter uit?
 
Antwoord: Dit is nog maar eens één van die erg oververalgemeende situaties waarbij ik me afvraag waar deze perceptie eigenlijk vandaan komt. Ik kan het niet helpen, maar ik vermoed dat dit opnieuw een standpunt uit Hollywood is dat in ons onderbewustzijn lijkt vastgehaakt te zijn.
 
In elk geval vindt u hier enkele aanwijzingen om een licht te schijnen op uw vraag. Lange kapsels die golvend en volumineus zijn, doen automatisch denken aan foto’s van modellen en soapactrices. Wanneer u een dame met erg lang, extreem dik en goed verzorgd haar ziet dat ze los en golvend draagt op het werk, dan maakt u automatisch zekere veronderstellingen over haar, of u dit nu beseft of niet. Ze doet duidelijk grote moeite om er echt goed uit te zien wanneer ze naar het werk komt.
 
Haar haar elke dag stylen zoals een model vergt minstens een uur tijd. Ze heeft vermoedelijk ook extensions in haar haar om het zo vol en weelderig te doen ogen. Een vaak voorkomende onderbewuste perceptie is dat dit soort vrouw erg zwaar steunt op haar uiterlijk om haar doelen te bereiken; of het nu op het werk of in het persoonlijke leven is.
 
De meeste mensen zullen automatisch veronderstellen dat bij zo’n dame, omdat ze erg op haar uiterlijk steunt, het intellect secundair is aan hoe ze eruitziet. Natuurlijk is het omgekeerde ook waar. Dames die niet willen zoveel tijd besteden aan er elke dag adembenemend uit te zien (vooral op het werk) of dit niet hoeven te doen, lijken niet zo erg te steunen op hun fysieke voorkomen om een impact te hebben op hun omgeving.
 
Dames met kort haar spenderen duidelijk een significant mindere hoeveelheid tijd aan hun haar. Dus zou de natuurlijke onderbewuste veronderstelling zijn dat ze niet op hun looks steunen om succes te hebben, maar eerder op hun hersenen. Ziet u hoe dit alles enkel gebaseerd is op onderbewuste percepties en veronderstellingen? De mooiste vrouw op kantoor of bij een sollicitatiegesprek kan heel goed ook de meest intelligente zijn, maar de meeste mensen zullen hierdoor verrast zijn.
 
Vrouwen met lang, dik, mooi onderhouden haar dat ze los en beweeglijk dragen op het werk worden erg makkelijk waargenomen als voorkeur gevend aan hun uiterlijk en als hun eigen intelligentie als secundair beschouwend ten opzichte van hoe ze eruitzien. In de meeste gevallen zijn deze veronderstellingen en percepties totaal niet gefundeerd en enorm verkeerd, maar dit lijkt geen belang te hebben. Wanneer een collega een bijzonder mooie vrouw ziet op het werk, dan zal hij/zij automatisch eerst de vrouw bewonderen om haar looks en niet echt haar grijze materie in beschouwing nemen. Dit is gewoon natuurlijk.
 
Dus nee, korter haar zal u niet intelligenter doen ogen, maar het kan erg goed een direct effect hebben op de manier waarop mensen u waarnemen gebaseerd op uiterlijk en op de veronderstellingen die ze dan in hun onderbewustzijn maken.
 
©Kapsels.net     Foto: Bigstockphoto
 
Zie ook:
 
Is kort haar professioneel?
 
Kapsels om er slimmer uit te zien