Professioneel kort haar en bril

Kort kapsel en een bril
Foto: Mimagephotography/Shutterstock
Vraag: Is kort haar professioneel? Ik werk in een bank en mijn huidige kapsel is steil en net tot onder de schouder met een pony. Ik ben verslaafd aan brillen. Ik heb 12 verschillende brilmonturen in verschillende kleuren en stijlen om te passen bij diverse soorten kledij en gelegenheden.
 
Ik zou méér de aandacht willen vestigen op mijn mooie bril en ik denk dat een superkorte haarsnit met een superkorte pony hiervoor de perfecte manier zou zijn. Heb ik het bij het rechte eind? Of moet ik iets anders doen met mijn haar?
 
Ik heb nog nooit kort haar gehad, maar ik ben bereid om mijn lange lokken op te offeren voor dit mode-experiment. Ik denk dat ik er mooi zou uitzien met erg kort haar en mijn modieuze bril. Mijn enige bezorgdheid is echter dat dit misschien niet professioneel is. Mijn man is er klaar voor, maar ik wil geen moeilijkheden op het werk.

 
Antwoord: Korte kapsels kunnen extreem professioneel zijn. In feite is het zo dat veel kortere kapsels er méér professioneel uitzien dan hun langere versies, omdat het haar dan netjes, keurig en niet te druk lijkt. Een kort kopje kan ook perfect vrouwelijk zijn.
 
En kort haar kan net zo veelzijdig zijn als elk ander modestatement. Door krul en golving en volume toe te voegen (of weg te nemen), kunt u veranderen van een businesslook uit de directiekamer naar uw favoriete restaurant op een avondafspraakje.
 
Maar vooraleer u kiest voor een supertrendy look, kunt u misschien toch best eens overleggen met de HR-afdeling van uw bank en vragen of er richtlijnen zijn voor bediendes in verband met korter haar.
 
Tegenwoordig komen zo’n beperkingen niet meer zo vaak voor, maar sommige bedrijven hebben wel wat beperkingen gebaseerd op het beeld dat ze willen projecteren (gewoonlijk ivm modekleuren of haarversieringen zoals accentkleuren en zaken zoals kuiven of accessoires).
 
Eens u op de hoogte bent van deze richtlijnen, kunt u met uw kapper praten over uw opties en over wat hij denkt dat u het best flatteert. Neem verschillende brillen mee, zodat u die kunt uitproberen en de juiste look kunt kiezen voor de meeste veelzijdigheid.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe kapsel en bril combineren