Pony voor dun of fijn haar

Kapsel met een pony
 
Vraag: Is het verstandig om te kiezen voor een pony wanneer je dun of fijn haar hebt? Ik zou denken dat de totale hoeveelheid haar die je hebt minder is en dan is er minder haar om je hoofdhuid te bedekken.
 
Antwoord: Dit is een erg netelig vraagje. Het hangt echt af van het feit of uw haar zowel dun als fijn is. Dun haar betekent dat u weinig haartjes op uw hoofdhuid hebt per vierkante centimeter. Fijn haar betekent dat de diameter van uw haar klein is.
 
Sommige mensen hebben fijn haar, maar wel veel haren. Mensen denken gewoonlijk automatisch dat zo’n mensen erg dik haar hebben omdat alles er overvloedig en vol uitziet. Maar eigenlijk gaat het hier om erg fijn haar dat wel talrijk is. Zo iemand ziet er meestal goed uit met een pony.
 
Een goed voorbeeld hier is Alexa Chung. Ze heeft fijn haar, maar wel een goede hoeveelheid ervan en ze heeft een erg volle en lange pony. Maar alhoewel ze een redelijke hoeveelheid haar heeft, gaat ze het toch touperen, vooral bij de kruin, om het er echt dik en vol te doen uitzien en dan kamt ze het oppervlak van haar haar zachtjes op zijn plaats om het slechts lichtjes warrig te doen ogen.
 
Hebt u fijn haar en tamelijk weinig haartjes, dan nog kunt u kiezen voor een pony. Cameron Diaz is hier een voorbeeld van. Ze heeft erg fijn haar en ze heeft niet zoveel haar, maar ze ziet er prachtig uit met een asymmetrische pony die op een zachte diagonale manier over haar voorhoofd geföhnd werd. Zo’n pony kan iemands haar voller en dikker maken doordat de pony naar voor hangt en zo de illusie creëert dat de hoofdhuid volledig bedekt is met veel haar.
 
Hebt u fijn en weinig haar, vooral dan in de voorhoofdzone, dan moet u voorzichtiger zijn wanneer u een pony wilt. Mensen met zo’n type haar opteren gewoonlijk voor een korter kapsel dat opzij valt en in piekerige lokjes gestyled is die het gezicht zachtjes omkaderen. Dit betekent niet dat een pony uitgesloten is voor iemand met fijn haar en een hoge haarlijn.
 
Wanneer u naar Helen Mirren kijkt, dan zult u merken dat ze al enkele tientallen jaren een pony heeft! Het geheim van haar schijnbaar volle pony ligt in de kunst van het perfect touperen van het haar. Eigenlijk zal dit het leven van iedereen met fijn haar veranderen, of dit haar nu talrijk is of niet.
 
Het is moeilijk om een geföhnd kapsel of volledig opgestoken kapsel te creëren met fijn haar omdat het de neiging heeft om niet op zijn plaats te blijven en plat valt. De enige manier om dit te vermijden is het haar bij de hoofdhuid touperen en dan het haar overal keurig op zijn plaats kammen. Bespuit het met een goede haarlak nadat u het gestyled hebt om de look langer mooi te houden.
 
©Kapsels.net     Foto: Depositphotos
 
Zie ook:
 
Tips voor een betere pony
 
De verschillende soorten pony´s