Kapper of kapster

Kapper en kapster
Foto: Shutterstock
Vraag: Zijn kapsters beter dan kappers? Ik bedoel voor het knippen en stylen van het haar van dames. Is het beter om naar een kapster te gaan?
 
Antwoord: Niemand kan de vaardigheden van een professional meten enkel op basis van het geslacht; en het doet er niet toe of het dan om een dokter of om een kapper gaat. Het geslacht van een persoon heeft weinig te maken met hoe goed of hoe slecht die zijn werk doet, dus denk ik dat beoordelen van een kapper of basis van geslacht een erg slecht en inaccuraat idee is. U zult op die manier waarschijnlijk niet enkel de verkeerde kapper voor uzelf kiezen; u zult ongetwijfeld ook de kapper en alle anderen die deel uitmaken van het proces beledigen.
 
Er bestaat geen vuistregel om te bepalen welk geslacht beter zou zijn in het kappen van haar. Enkele van de absoluut beste kappers van beroemdheden zijn mannen, alhoewel het beroep op zijn geheel nog steeds lijkt gedomineerd te zijn door vrouwen. De reden hiervoor is waarschijnlijk de collectieve opvatting dat kappen een veld voor dames is.
 
Meisjes hebben ook veel meer de neiging om heel wat tijd te spenderen aan het experimenteren met hun haar wanneer ze opgroeien, dus hebben zij een veel natuurlijkere genegenheid voor het beroep dan de gemiddelde jongen of jongeman. De gemiddelde man daarentegen heeft een beter ontwikkeld vermogen tot logisch denken dan de gemiddelde vrouw, wat betekent dat die een sterkere greep heeft op vormen en perfecte hoeken of lijnen. Dit is waarom mannen meestal betere wiskundigen zijn, zelfs al op school.
 
Een betere greep op logische processen zou automatisch moeten betekenen dat de hoeken en lijnen van een perfect symmetrische of asymmetrische snit een tweede natuur zouden zijn voor de kapper. Dus kan geargumenteerd worden dat mannen als kapper een voordeel hebben wat hun natuurlijk logisch denkvermogen betreft. Het punt is dat u uw kapper niet zou mogen kiezen op basis van het geslacht, want dit is irrelevant.
 
Als u op zoek bent naar de perfecte kapper voor u, dan moet u eerst en vooral zoeken naar iemand van wie het haar er voor u echt goed uitziet. Zoek naar iemand (zelfs een totaal vreemde op straat) van wie kleur, snit en stijl voor u perfect ogen. Vraag die persoon naar welk kapsalon hij/zij gaat en vraag ook naar de naam van de kapper. Ofwel kunt u eerst eens gaan om uw haar gewoon te laten wassen en föhnen om de persoonlijkheid van de kapper te leren kennen enz… ofwel kunt u onmiddellijk van bij het begin kiezen voor een snit, kleuring en föhnen.
 
Opteert u voor het tweede scenario, dan weet u meteen of alle elementen aanwezig zijn voor u om het echt bij deze kapper te houden. Hiermee bedoel ik dat u dan weet of zijn/haar persoonlijkheid en methodes en technieken overeenkomen met alles wat u belangrijk vindt bij de ultieme kapper.
 
Dus als conclusie: ik zou adviseren dat u het geslacht compleet achterwege laat bij het kiezen van een kapper en uw beslissing enkel baseert op persoonlijkheid, vaardigheid, kwalificatie en ervaring van de kapper in kwestie.
 
©kapsels.net
 
Lees ook:
 
Waarom zijn zoveel goede kappers homo?
 
Waarom kappers kort haar verkiezen
 
Wat is het verschil tussen een barbier en een kapper?