Ontzilt water

Water
Foto: Shutterstock
Vraag: Onlangs verhuisde ik naar het Midden-Oosten waar het badwater ontzilt is. Wat is het beste type shampoo voor dit soort water? Ik gebruik reeds een sulfaatvrije shampoo en ik zou willen weten of het nog beter kan.
 
Antwoord: Ik zal eerst uitleggen wat ontzilt water is en welke mogelijke complicaties er zijn, om lezers te informeren die zich hier niet van bewust zijn. Daarna zal ik advies geven over de beste producten om te gebruiken voor uw haar in deze regio’s.
 
De grootste bron van normaal kraantjeswater in de Perzische Golf is ontzilt water. Ontzilten is de procedure waarbij zout uit zeewater verwijderd wordt om drinkwater voor de bevolking te produceren. Jammer genoeg wordt het water in onze oceanen steeds meer bezoedeld, wat bijkomende bacteriële groei veroorzaakt. Bijgevolg moeten de bedrijven die het water zuiveren hogere hoeveelheden chloor toevoegen om bacteriën te elimineren en dan kalk toevoegen – een calciumverbinding- om te helpen om de chloorniveaus onder controle te houden.
 
Ontzilt water wordt geacht veilig te zijn om te drinken, maar het is een mogelijke oorzaak van vele problemen in verband met de gezondheid van het haar van de mensen die in zo’n locaties leven, wat resulteert in het feit dat veel mannen en vrouwen lijden aan haarverlies en aanverwante complicaties in de Perzische Golf en op andere plaatsen in de woestijn.
 
Ook is het zo dat het hoge percentage aan calcium aanwezig in het water van deze locaties de neiging heeft om haar droog te doen aanvoelen en naar beneden te doen wegen. Dit komt doordat haar kan lijden aan omgevings- en klimaatfactoren zoals felle zon of wind enz… Dit veroorzaakt schade aan de haarlok, waarbij de cuticula (schubbenlaag) opengaat en zo een pad van mogelijke toegang ontstaat tot de cortex van het haar.
 
De schadelijke en overvloedige mineralen in ontzilt water zoals calcium enz… bouwen zich op in deze openingen, waardoor de cuticula verder opengaat of volledig afbreekt. Wanneer de cuticula afbreekt, ligt de cortex van de haarlok bloot en is de structuur van het haar in gevaar, wat resulteert in onherstelbare schade of complete haarbreuk.
 
Andere complicaties van haar en hoofdhuid in deze locaties omvatten (maar zijn niet beperkt tot) roos, haarverlies en calciumopbouw op het oppervlak van de hoofdhuid, waarbij nieuwe haargroei gehinderd of beperkt wordt.
 
Speciale shampoos, conditioners en behandelingen werden ontwikkeld om de negatieve effecten van ontzilt water op het haar te bestrijden. Deze producten zijn gebaseerd op unieke formules om een rijk en voedend schuim te produceren dat natuurlijke ingrediënten combineert – wonder van de wetenschap – om de schadelijke mineralen rond de haarschacht op te lossen.
 
Mensen in streken die gebruik maken van ontzilt water moeten extra voorzorgen nemen voor de gezondheid van hun haar. Als u naar een professioneel kapsalon in uw regio gaat, dan zal de kapper u het perfecte advies kunnen geven en producten aanraden die geschikt zijn voor gebruik op uw haar en ontworpen zijn voor uw specifieke noden.
 
Ik raad sterk aan om producten te gebruiken die speciaal ontworpen werden voor toepassing door mensen die ontzilt water gebruiken. Normale shampoos, conditioners en behandelingen zullen niet volstaan voor uw haar, mogelijk zelfs de sulfaatvrije varianten niet. Praat met een professioneel kapper uit uw buurt, want die heeft de beste kennis en ervaring in verband met dit specifieke probleem.
 
©Kapsels.net
 
Lees ook:
 
Hoofdhuidproblemen
 
Putwater en haarproblemen