Putwater en haarproblemen

Water
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik ben een 53 jarige man met lang grijs haar, ik heb reeds véél complimenten gekregen over de leuke kleur en goede conditie. In de voorbije zes maanden ben ik verhuisd en heb nu putwater. Voorheen was dit nóóit een probleem, ook in ándere huizen had ik reeds putwater in het verleden.
 
Mijn probleem nu is dat mijn haar een rode schijn gekregen heeft, vooral dan mijn paardenstaart. Ik heb verschillende producten uitgeprobeerd, maar niets lijkt te helpen. Ik ben dol op mijn grijs haar of wat ervan overblijft, maar dít vind ik écht vervelend. Ik wil mijn haar eigenlijk niet laten knippen, maar overweeg het wel. Kan je mij alsjeblief helpen? Bedankt.

 
Antwoord: Wel, het is een tamelijk véél voorkomende klacht bij mensen met putwater dat de mineralen in het water problemen met hun haar kunnen veroorzaken. Kalk, ijzer, koper, magnesium, silicium en lood kan je allemaal vinden in véél putwaterbronnen en élk van hen kan een effect hebben op de toestand en kleur van het haar dat eraan blootgesteld wordt.
 
Er zijn een aantal merken die producten aanbieden om haar dat aangetast werd door hard water en mineraalafzetting te behandelen:
 
EC Mode heeft een shampoo voor dagelijks gebruik, een conditioner en een stylingproduct voor het haar om afzetting van mineralen te verwijderen en de natuurlijke glans van het haar te herstellen. Deze producent biedt eveneens een revitaliserend product aan voor wekelijks gebruik dat een diepteconditioner is die verrijkt werd met vitaminen om het haar te helpen beschermen tegen verdere beschadiging te wijten aan hard water.
 
Malibu 2000 heeft haarverzorgingsproducten om haar dat beschadigd werd door putwater te behandelen met specifieke producten die afrekenen met haar door ijzer aangetast. (Ijzer is verantwoordelijk voor de rode en oranje tinten in haar dat blootgesteld wordt aan hard water.) Deze fabrikant heeft shampoo, conditioner, product om te demineraliseren en speciale nóg intenser werkende anti-ijzer producten. Er bestaat óók een “starterkit” voor een éérste gebruik om het haar te ontdoen van ongewenste verkleuring.
 
Deze producten kan je aantreffen in sommige detailzaken en je kan ze eveneens online kopen. Persoonlijk heb ik ze nooit gebruikt en dus kan ik hun beweringen of doeltreffendheid niet staven, maar ze zijn alleszins grondig besproken en het overwegen waard voordat je drastische maatregelen neemt zoals het laten knippen van je haar.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe slecht is zout zeewater voor je haar?