U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Kapsels  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Manachtig kort haar

Vraag: Zal kort haar mij doen lijken op een man? Er moet een reden zijn waarom een pixie soms een jongensachtige snit genoemd wordt.
 
Antwoord: Kort haar kan er bij een vrouw overdreven mannelijk uitzien voor enkele redenen.
 
Eerst en vooral passen pixiesnitten/kort haar gewoonlijk het best bij ovalen of hartvormige gezichten. Zo’n snit past niet zo goed bij ronde gezichten, want die maakt het gezicht nog ronder. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen en u bespreekt dit best met uw kapper als u niet zeker bent of een kapsel uw gezichtsvorm zal flatteren of niet.
 
Ten tweede hangt alles af van hoe het kapsel geknipt is, met andere woorden, welke kniptechnieken gebruikt werden. U kunt niet de tondeuse nemen en uw haar scheren op stand nummer 4 en dan denken dat dit chic en vrouwelijk zal ogen.
 
Pixiesnitten en andere erg korte kapsels voor vrouwen hebben textuur nodig, aangebracht met een scheermes, uitdunschaar of via uitdunnende kniptechnieken. Dit hangt grotendeels af van de voorkeur van de kapper en van welke look u beoogt. Maar de textuurtechniek vormt echt een belangrijke component die een kapsel kan maken of breken. Indrukwekkende textuur is eveneens een kunstwerk.
 
Erg kort kapsel voor vrouwen

De kapper moet een passie en talent hebben voor kort haar. Wanneer u iemand ziet met het soort korte kapsel dat u in gedachten hebt, vraag haar dan naar welk kapsalon ze gaat. Zo weet u dat u bij een kapper terechtkomt die een passie en flair heeft voor korte kapsels.
 
Ten derde is de kleur van een kort kapsel echt belangrijk. Ik kan dit niet genoeg benadrukken. U kunt er niet chic en sexy uitzien met een kort kapsel in een natuurlijke, doffe of muisachtige kleur. Korte kapsels en pixiesnitten hebben kleur nodig. Dit is een krachtig en aantrekkelijk kapsel. U moet het verven om het echt te doen uitkomen.
 
Uniforme basiskleuren werken echt goed bij korte kapsels, want ze zetten het kapsel in de verf en complimenteren gezicht en nekprofiel van de klant. U zult merken dat de meeste kapselboeken hun korte kapsels tonen in uniforme basiskleuren zoals zwart, rood, bruin of zelfs platina.
 
U kunt het kapsel ook kracht bijzetten door te kiezen voor al dan niet subtiele highlights in de pony en het bovenste deel, vooral de zone rond het gezicht. Dit verzacht de look, terwijl de klant eveneens een jeugdiger voorkomen krijgt.
 
Tot slot MOET u leren hoe u uw korte kapsel correct moet stylen en stylen moet u elke dag doen. Als u uw haar kort laat knippen en het niet gaat stylen, dan zal het er slecht onderhouden en manachtig uitzien. Heel wat vrouwen maken deze fout. Ze laten hun haar kort knippen met de idee dat ze dan geen tijd meer hoeven te besteden aan hun kapsel.
 
Lang haar kunt u bij tijdsgebrek in een paardenstaart of een knot doen. Maar bij kort haar is dit anders: u zult wax of andere stylingproducten moeten gebruiken, zelfs als u zich vreselijk hebt overslapen. Het zal geen uur vergen om uw haar te föhnen zoals bij lang haar, maar u zult elke ochtend toch enkele minuten moeten uittrekken om uw piekerige lokken te stylen.
 
©kapsels.net
 
Lees ook:
 
Verleiden met kort haar
 
Waarom kappers kort haar verkiezen
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact