U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Haargroei  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Nieuwe maan, volle maan en haarsnit

Vraag: Wanneer is de beste tijd om haarpunten te knippen om het haar sneller te doen groeien – nieuwe of volle maan – of om de 6 tot 8 weken?
 
Antwoord: Om uw haar gezond te houden, moet u de punten bijknippen. Dit betekent niet dat u x-aantal cm MOET knippen om de y-aantal weken. Het betekent gewoon dat u uw haar regelmatig moet inspecteren en actie moet ondernemen om zichtbare problemen te elimineren.
 
Het verhaaltje uit grootmoeders tijd over het knippen bij nieuwe maan (of volle maan, afhankelijk van uw woonplaats) is gewoon te verklaren door het feit dat de fases van de maan op de kalender aangeduid staan: dit was handig om mensen eraan te herinneren dat ze hun haar moesten laten knippen. De maan is “nieuw” of “vol” om de vier weken, dus moest het haar dan ook één keer per maand geknipt worden. Traditioneel was het zo dat de hele familie (of dan toch de mannelijke helft) het haar op dezelfde dag liet knippen.
 
maan

Tegenwoordig zijn haarsnitten (zelfs het bijknippen) heel wat duurder geworden en zo is het schema van om de 6 tot 8 weken ontstaan: de kapper maakt zijn klant op die manier bewust van het feit dat het nodig is om het haar te laten knippen zonder dat het lijkt alsof hij gewoon probeert om zoveel mogelijk geld aan de klant te verdienen.
 
Wat onthoudt u hier nu van? Dat het belangrijk is dat u vanuit persoonlijk perspectief uw haar goed in de gaten houdt. Als u gemakkelijk gespleten haarpunten krijgt, dan moet u uw haar vaker laten knippen en behandelen dan iemand van wie het haar gezond en glad is van wortel tot punt. Als de kostprijs een probleem is, praat dan eens met uw kapper. Ik ben er zeker van dat hij een schema zal uitwerken om uw doel te kunnen bereiken.
 
Haar vragen & antwoorden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact