Lang krullend haar los dragen

Meisjes met lang krullend haar
Foto: Lauren Richmond/Unsplash
Vraag: We hebben allebei krullend haar, we zouden daar graag wat leuks mee doen, maar dit is onmogelijk omdat het dan meteen gaat pluizen. Ons haar is lang en we zouden het graag los willen dragen. Het probleem is dat, als wij het steil maken, het de volgende dag niet meer steil is en we hebben geen tijd om ’s ochtends ons haar te wassen, te föhnen, enz…
 
Wanneer het eenmaal goed zit, moet ons haar ook bestand zijn tegen een fietsrit van een uur met mogelijke tegenwind, regen en andere onfijne weersomstandigheden. We hebben slechts een gematigd budget en kunnen ons dus niet allerlei dure haarproducten veroorloven. Nu vragen we ons af of je tips hebt om ons haar te stylen. Kan je ons eveneens zeggen welke producten we best gebruiken?

 
Antwoord: Met krullend haar kan je het volgende doen. Dat kan zowel mét (dan blijft het nog beter zitten) als zonder product. Was het haar met een goede verzorgende shampoo, eventueel voor krullend haar. Gebruik daarna een goede conditioner, ook voor krullend haar. Droog het haar goed met de handdoek en kam het dan met een grove kam of borstel goed door.
 
Draai het hoofd ondersteboven en knijp goed met de handen in de krul (doe je er product in wat de krul verstevigt, dan blijft het beter zitten). Laat het haar nu gewoon aan de lucht drogen en kneed af en toe nog even in het haar. Helaas bestaat er geen schild tegen regen en wind en dat soort dingen, maar als het regent, kan je gewoon weer het haar kneden en de krul er terug inbrengen.
 
Krullend haar heeft nu eenmaal de eigenschap om te pluizen en daar kan je weinig aan doen, behalve dan een zijdeolie gebruiken. Die zal vocht vasthouden en het haar gaat daardoor minder pluizen. Omdat het budget eerder beperkt is, raad ik aan om de producten van Andrelon eens te proberen. Ik heb gehoord dat deze producten van goede kwaliteit zijn en goed zijn voor krullen. Succes ermee.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over krullend haar