U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Kapsels  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Het verschil tussen een kort dameskopje en herenhaar

Vraag: Wat is het verschil tussen een kort kopje voor dames en een korte haarsnit voor heren?
 
Antwoord: Dit is een netelige vraag … Het verschil kan ofwel erg groot ofwel onbestaand zijn. Het verschil is gewoonlijk dat herensnitten veel minder textuur en een kortere pony hebben dan het traditionele korte kopje voor dames.
 
Herenkapsels zijn gewoonlijk erg kort achteraan en opzij en lichtjes langer bovenaan. Korte dameskopjes zijn gewoonlijk ook erg kort achteraan, maar hebben langere zijkanten. Vooral de pony is veel langer dan de rest. De langere delen van korte dameskapsels zijn bewust toegevoegd om het kapsel te verzachten en de hele look vrouwelijker te maken.
 
Korte kapsels voor dames en voor heren

Zachte lokken rond het gezicht en opzij zijn gewoonlijk de sleutelcomponenten van gelijk welke snit om de zachtheid en jeugdigheid van een kapsel te verhogen. Dit zijn gewoonlijk de regels waar kappers zich aan houden, maar er zijn ook dames die graag hun grenzen verkennen een super korte, super stompe snit über vrouwelijk maken.
 
Charlize Theron is hier een prachtig voorbeeld van. Enkele jaren geleden liet ze haar haar zo enorm kortwieken dat het korter was dan de meeste van haar mannelijke mede-acteurs. En toch, in plaats van er overdreven mannelijk of ruw uit te zien, leek ze zelfs nog ravissanter en chiquer!
 
©kapsels.net
 
Lees ook:
 
Perfecte pixies
 
Hoe kort haar vrouwelijk maken
 
11 redenen om uw haar kort te knippen
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact