Kappersvaardigheden

Kapster met een ontevreden klant
Foto: Depositphotos
Vraag: Is het waar dat een kapper die goed is in het knippen van haar gewoonlijk niet zo goed is in het verven en omgekeerd?
 
Antwoord: Nee, zo’n vaste regel bestaat niet. Er zijn heel wat kappers die meesters zijn in het kappersvak, met inbegrip van knippen, verven, permanenten, stylen enz… Dit is vooral zo bij oudere kappers die werken in bekende salons of hun eigen kapsalon runnen. U zult merken dat deze kappers niet toelaten dat iemand anders het haar van hun klanten aanraakt, los dan van de assistent die het haar wast en zorgt voor een hoofdhuidmassage.
 
Er lijkt wel een tendens te bestaan bij de jongere generaties kappers om bepaalde toepassingen te verkiezen. Maar dit is zo in elk beroep. In gelijk welke job zijn er bepaalde dingen die u liever zult doen dan andere taken. Het is ook waarschijnlijk dat u zult uitmunten in de delen van uw werk waar u het meest van houdt, maar dit betekent zeker niet dat u incompetent bent in de taken die u niet zo graag doet.
 
Tegenwoordig is er een enorme markt voor kappers die uitmunten in een bepaald gebied van het kappersvak. Dit fenomeen vindt u vaak terug in de backstage van modeshows, films, tv-commercials enz… Als u ooit de kans krijgt om die te bezoeken, dan zult u merken dat het daar vol loopt met verschillende kappers die allen iets anders doen bij het haar of gezicht van de verschillende modellen. Dit is deels omdat bepaalde kappers en make-upartiesten uitmunten in een bepaald onderdeel, maar ook omdat op die manier de modellen veel sneller klaar zijn en dit kostenefficiënt werkt.
 
Dit concept werd geďntegreerd in het werkproces van veel bekende salons, vooral in de modehoofdsteden van de wereld. Een team kappers tewerkstellen met elk een bepaalde specialiteit is commercieel succesvol. Taken delegeren op deze manier betekent dat het salon een glamoureuze, goed geoliede machine wordt.
 
Elke klant wordt behandeld door verschillende kappers met een zeer groot talent die de beste in hun vakgebied zijn, terwijl de zaken ook sneller vooruitgaan. Dit betekent dat het salon meer klanten kan bedienen, terwijl het eindproduct (snit, kleuring, styling) steeds van uitmuntende kwaliteit is. En hoewel een bepaalde kapper dan erg goed is in haar verven aangezien hij dit de hele dag lang doet, betekent dit helemaal niet dat hij niet getalenteerd is in haar knippen.
 
© kapsels.net
 
Lees ook:
 
Zijn kapsters beter dan kappers?
 
Talenten en vaardigheden om een goede kapster te worden