Shampoo voor heren en dames

Man en vrouw die hun haar wassen
Foto: Bigstock
Vraag: Kunnen dames herenshampoo gebruiken?
 
Antwoord: Ja, dames kunnen herenshampoo gebruiken, vooral wanneer ze kort haar hebben. Heren hebben gewoonlijk kort haar, dus herenshampoo is gewoonlijk gemaakt met een formule om een lichte, dagelijkse shampoo te zijn.
 
Dit betekent dat deze shampoo niet zo heel veel vochtinbrengende en beschermende eigenschappen heeft. Heb je lang, droog, chemisch behandeld of krullend haar, dan zal je merken dat je haar met herenshampoo klitterig, droog en futloos wordt.
 
Dit komt doordat kort haar geen extra vocht- of proteďnetoevoegingen nodig heeft. Het is zo dat een “zware” shampoo die gemaakt is voor lang, chemisch behandeld of krullend haar waarschijnlijk ervoor zal zorgen dat kort haar vuil en vettig aanvoelt en oogt. Dus hebben de formules van shampoo en conditioner niets te maken met geslacht, maar alles met de eigenlijke noden van het haar.
 
Daarnaast hebben herenshampoos vaak een erg mannelijke geur, terwijl shampoos voor lang haar en haar met highlights een duidelijk vrouwelijke geur hebben. Dit komt door niche-targeting, in een poging om het product perfect af te stemmen op de noden en wensen van de klant.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Je haar wassen met zeep
 
Hoe reinigt shampoo het haar?