Hoe vaak je haar knippen

Korte bob voor de zomer
Foto: Bigstock
Vraag: Hoe vaak heb je een haarsnit nodig? Ik heb al heel mijn leven lang haar en na veel aarzeling ben ik eindelijk klaar om voor kort haar te gaan. Ik kijk er eigenlijk echt naar uit! Ik wil een korte bob voor de zomer.
 
Mijn haar is fijn en mijn kapper denkt dat mijn beste optie een bob met laagjes is die korter is dan kinlengte en die verknipt is achteraan om mijn haar dikker te doen lijken. Hoe vaak zal ik zon snit moeten laten bijknippen? Is dit type bob een goed idee? Ik heb geen onbeperkt budget voor knipbeurten!

 
Antwoord: Hoe vaak je een knipbeurt nodig hebt, is volledig afhankelijk van je eigen noden. Kappers zijn het hierover vaak oneens, maar volgens mijn ervaring heb je wanneer je je haar laat groeien slechts twee tot drie keer per jaar een knipbeurt nodig, op voorwaarde dat je je haren goed verzorgt.
 
Ik ben het eens met je kapper dat een A-lijn bob je haar dikker en gezonder zal doen ogen. Dus ja, ik denk dat dit een goed idee is. De A-lijn bob met veel volume en textuur groeit ook tamelijk makkelijk en aantrekkelijk uit. Je zal bijvoorbeeld niet om de twee maanden naar de kapper moeten voor een knipbeurt, want dit type kapsel past zich aan aan de toegevoegde lengte.
 
Wanneer de lengte je begint te irriteren of wanneer je haar opnieuw plat valt of er dun of draderig uitziet, laat je het best opnieuw in vorm knippen. Je zal ook verbaasd staan over hoeveel minder producten je zult gebruiken op je haar. Wanneer je de kost die je hierdoor uitspaart meerekent, dan zal je merken dat je makkelijk in staat zult zijn om je nieuwe kapsel te onderhouden.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Hoe snel groeit haar?
 
Bob met weinig onderhoud