Bob met weinig onderhoud

Bob kapsel met weinig onderhoud
Foto: Jet Cat Studio/Shutterstock.com
Vraag: Mijn bob op één lengte ziet er perfect uit wanneer ik het kapsalon buitenstap, na het wassen en föhnen. Dan behoudt hij twee dagen zijn perfecte vorm en daarna ziet hij er onverzorgd uit.
 
Zou een bob met laagjes en gradatie achteraan langer zijn vorm behouden? Of hebt u ander advies om de vorm van een bob te behouden? Door de manier waarop hij geknipt is, niet met tonnen stylingproduct.

 
Antwoord: De sleutel tot succes voor een makkelijk te onderhouden kort kapsel is ervoor zorgen dat de kapper bij het knippen rekening houdt met de natuurlijke aanleg van uw haar. De manier waarop het haar vanzelf gaat liggen, moet de richtlijn vormen voor laagjes en kniplijnen.
 
Stylinglegende Vidal Sassoon maakte naam door het creëren van makkelijk te verzorgen kapsels die werkten voor dames door de natuurlijke aanleg van hun eigen haar als voordeel te gebruiken. Kapsels zonder scherpe, precieze lijnen doen het beter qua levensduur. Vermijd dus scherpe, stompe snitten of kapsels met harde randen.
 
Aangezien het haar in een verschillend tempo groeit op verschillende zones op het hoofd, kunt u vaststellen dat het haar tamelijk snel ongelijk is wanneer u een precisiesnit hebt.
 
Hou uw randen zacht, de lagen getextureerd en weet dat een klein beetje stijl en volume heel wat foutjes kan verbergen naarmate het haar groeit. Voegt u deze elementen toe aan uw kapsel, dan zult u uw kapsel vaak prachtig kunnen houden met enkel uw vingers en een föhn.
 
©Kapsels.net
 
Lees ook:
 
De basisbeginselen van de bob
 
De bob haarsnit met weinig risico