Highlights voor jongens

Man met highlights in zijn haar
Foto: Depositphotos
Vraag: Zijn highlights in het haar iets voor mannen? Mijn vriendin wil dat ik highlights neem in mijn bruine haar, maar sommige van mijn vrienden vinden highlights bij jongens of heren iets voor homo’s.
 
Antwoord: Ja, jongens kunnen ook voor highlights kiezen. Ik persoonlijk heb highlights aangebracht in haar van veel hetero’s. Ik heb eveneens highlights aangebracht in haar van homo’s die net zo comfortabel tussen de modemagazines en schoonheidstips zaten als de rest van mijn vrouwelijke klanten.
 
Betekent dit dat u wél of niet moet kiezen voor highlights? Nee. Het betekent enkel dat uw prioriteit zou moeten zijn of u echt zelf highlights wil, los van de mening van uw vriendin of vrienden. En aangezien u advies vraagt op een professionele haarsite, leid ik daaruit af dat u ofwel niet volledig tegen de idee van highlights bent ofwel de wensen van uw vriendin té veel waard acht.
 
Als dit laatste het geval is, dan suggereer ik dat u zich realiseert dat – als uw vriendin echt om u geeft – ze dan zeker zal begrijpen dat u geen highlights wil. Als het eerste het geval is, dan haast ik mij om u te verzekeren dat ook heel wat heteroseksuele mannen kiezen voor highlights. Ik zou adviseren om naar een kapper te gaan en te vragen naar subtiele highlights die lijken op natuurlijke stroken verbleekt door de zon.
 
Ik zou ook aanraden om dit in de zomer te laten doen. Het haar verheldert van nature in de zon, vooral wanneer men veel zwemt of veel tijd doorbrengt aan het strand of buiten. Uw vrienden zullen dus minder het verschil merken en u bijgevolg minder plagen. Door naar de kapper te gaan en te opteren voor subtiele highlights, zult u waarschijnlijk uw vriendin blij maken, uzelf voldoening schenken en de testosteron gebonden meningen van uw vrienden ontvluchten.
 
Wilt u lichter gaan, doe dat dan op tijd zodat het verschil niet zo’n schokkend contrast lijkt in vergelijking met hoe uw haar er gewoonlijk uitzag. Is het voor u té duur om de highlights te onderhouden, vraag dan aan uw vriendin of moeder of andere vriendinnen om dit voor u te doen met een kleuring die ze in de supermarkt of speciaalzaak kochten. Vraag het bij voorkeur aan iemand die hier ervaring mee heeft.
 
©kapsels.net
 
Zie ook:
 
Herenkapsels
 
Haar verven voor mannen