Haar verven voor mannen

Haar kleuren bij mannen
Foto: Depositphotos
In de afgelopen tientallen jaren hebben talloze discussies plaatsgevonden over het onderwerp mannen en hun haar. Moet het haar lang gedragen worden of juist kort? Is het gebruik van stylingproducten voor mannen aan te bevelen? Welke producten zijn geschikt voor mannen? Kun je als man je haar permanent laten krullen?
 
Kun je kaal worden zonder je charme te verliezen? Is het beter om voor een toupet te kiezen? Moet je wel of geen haartransplantatie ondergaan? Moet je het haar over het kale gebied heen kammen? Het antwoord op deze laatste vraag is: NEE! Er zijn net zoveel discussies gaande als er vragen zijn.
 
En dan is er nog het verven van het haar. Met betrekking tot dit onderwerp (net als bij vele andere) is er niet alleen de vraag of mannen Łberhaupt hun haar moeten kleuren, maar ook de vraag welke geldige redenen mannen kunnen hebben om hun haar te verven en welke producten ze dan moeten kiezen. Wanneer dit onderwerp ter sprake komt, is grijsdekking bij de meeste mannen de reden.
 
Veel mannen zijn van mening dat grijs haar hen ouder doet lijken dan ze werkelijk zijn, en ze kiezen ervoor hun haar te verven om hun jeugdige uitstraling terug te krijgen. Maar dan rijst de vraag: "Wat moet ik dan gebruiken?" En juist door deze vraag zijn veel mensen met stomheid geslagen.
 
Metallic haarverf kleuringen
 
Er zijn veel producten voor haarkleuring op de markt, waarvan velen speciaal zijn samengesteld om grijs haar te bedekken. Deze producten bestaan meestal uit metallic haarverven die geleidelijk werken naarmate het product meer gebruikt wordt. Het idee hierachter is dat de verandering van het haar van grijs naar donkerder minder opvalt wanneer dit geleidelijk gebeurt. Deze producten doen wat ze beloven en worden al door miljoenen mensen naar tevredenheid gebruikt.
 
Er zijn echter een aantal zaken die je moet weten voordat je begint met metallic haarverf. Als je eenmaal dit soort producten gebruikt, moet je voorzichtig zijn wanneer je later voor een ander soort haarverf kiest of wanneer je haar een andere chemische behandeling ondergaat. Bij het gebruik van dit soort haarverven worden metaalzouten afgegeven aan de schors (cortex) van het individuele haar, en deze metaalzouten fungeren als katalysatoren voor de afbraak van waterstofperoxide, dat wordt gebruikt om de standaard formule voor haarkleuring te ontwikkelen.
 
Permanente haarverf
Foto: Cottonbro/Pexels
Wanneer deze chemicaliŽn gecombineerd worden, veroorzaken ze een sterke warmteafgifte die ernstige beschadigingen aan het haar en zelfs brandwonden aan de hoofdhuid kan veroorzaken. Bovendien kan een mannelijke gebruiker van dit soort haarverven nooit kiezen voor het creŽren van golven of krullen, of het steil maken van het haar met behulp van ammoniumthioglycolaat (zoals bijna alle permanenten voor krullen of het steil maken van het haar doen), omdat de combinatie van deze twee componenten het haar daadwerkelijk kan laten oplossen.
 
Standaard haarverfkleuringen
 
Het is nog niet zo lang geleden dat veel fabrikanten van haarkleuring begonnen zijn met het ontwikkelen en op de markt brengen van formules specifiek voor mannen. De meeste van deze nieuwe producten hebben dezelfde samenstelling als de producten die voor vrouwen zijn ontwikkeld. Het enige verschil, om de mannelijke trots te behouden, is de naam op de verpakking.
 
Eerlijk gezegd is de enige vraag die je jezelf moet stellen: "Wat wil ik bereiken met het kleuren van mijn haar?" Het antwoord op deze vraag zal bepalen welk product je moet gebruiken.
 
Een uitwasbare tijdelijke haarkleuring blijft zitten tot de eerstvolgende keer dat het haar wordt gewassen en is geschikt voor mannen die willen ontdekken hoe ze eruitzien zonder hun grijze haren. Dit proces zal het haar nooit oplichten omdat de kleurstoffen zich alleen aan de buitenste laag van het haar hechten en niet doordringen in het haar zelf.
 
Lees verder ...
 
©Kapsels.net