Haar verven voor mannen

Haar kleuren bij mannen
 
In de afgelopen tientallen jaren hebben ontelbare discussies plaatsgevonden omtrent het onderwerp mannen en haar. Moest het haar lang gedragen worden of juist kort? Was het gebruik van stylingproducten voor mannen aan te bevelen? Welke producten zijn geschikt voor mannen? Kun je als man je haar laten permanenten?
 
Kun je kaal worden zonder charmes te verliezen? Is het beter om voor een toupet te kiezen? Moet je wel of niet een haartransplantatie laten toepassen? Moet je het haar over het kale gebied heen kammen? (Het antwoord op deze laatste vraag is: NEE!) Er zijn net zoveel discussies gaande als er vragen zijn.
 
En dan is er nog het verven van het haar. Met betrekking tot dit onderwerp (net als bij vele andere) is er niet alleen sprake van de vraag of mannen überhaupt hun haar moeten kleuren, maar ook de vraag welke geldige reden mannen kunnen hebben voor het verven van hun haar en welke producten zij dan moeten kiezen. Wanneer dit onderwerp ter sprake komt, is grijsdekking bij de meeste mannen de reden.
 
Veel mannen zijn van mening dat grijs haar hen er ouder uit laat zien dan ze werkelijk zijn en zij kiezen voor het verven van hun haar om hun jeugdige look terug te krijgen. Maar dan komt de vraag: “Wat moet ik dan gebruiken?” en juist door deze vraag zijn veel mensen met stomheid geslagen.
 
Metallic haarverf kleuringen
 
Er zijn heel veel producten voor haarkleuring op de markt, waarvan velen speciaal zijn samengesteld om grijs haar te bedekken. Deze producten bestaan gewoonlijk uit metallic haarverven die geleidelijk werken naarmate het product meer gebruikt wordt. Het idee hierachter is dat de verkleuring van het haar van grijs naar donkerder minder op zal vallen wanneer dit geleidelijk plaatsvindt. Deze producten doen wat ze beloven en worden al door miljoenen mensen naar volle tevredenheid gebruikt.
 
Er zijn echter een aantal zaken die je moet weten voor je begint aan metallic haarverf. Als je eenmaal dit soort producten gebruikt, moet de nodige voorzichtigheid in acht genomen worden wanneer later voor een ander soort haarverf gekozen wordt of wanneer het haar een andere chemische behandeling ondergaat. Bij het gebruik van dit soort haarverven worden metaalzouten afgegeven aan de schors (cortex) van de individuele haar en deze metaalzouten reageren als katalysatoren voor het afbreken van het waterstofperoxide dat gebruikt wordt om de standaard formule voor de haarkleuring te ontwikkelen.
 
Wanneer deze chemicaliën gecombineerd worden, veroorzaken zij een grote warmte afgifte wat kan leiden tot ernstige beschadigingen aan het haar en zelfs tot brandwonden aan de hoofdhuid. Bovendien kun je als mannelijke gebruiker van dit soort haarverven nooit kiezen voor golven of slagen of het steil maken van het haar volgens een proces dat gebruik maakt van ammonium thioglycolaat (zoals bijna alle permanenten voor krullen of het steil maken van het haar doen), omdat de combinatie van deze twee componenten het haar letterlijk kan laten oplossen.
 
Standaard haarverf kleuringen
 
Het is nog maar vrij kort dat veel producenten van haarkleuringen zijn begonnen met het maken en op de markt brengen van dit soort formules voor mannen. De meeste van deze nieuwe producten zijn hetzelfde in samenstelling als de producten die voor vrouwen zijn ontwikkeld. Het enige verschil, om de mannelijke trots te sparen, is de naam op de verpakking.
 
Eerlijk gezegd is de enige vraag die jij jezelf moet afvragen: “Wat wil ik bereiken met het kleuren van mijn haar?” Het antwoord op deze vraag zal bepalen welk product je moet gebruiken.
 
Een uitwasbare tijdelijke haarkleuring zal houden tot de eerstvolgende keer dat het haar gewassen wordt en is geschikt voor mannen die willen ontdekken hoe zij er uitzien zonder hun grijze haren. Dit proces zal het haar nooit opbleken omdat ze zich slechts aan de schublaag hechten en niet in het haar doordringen.
 
Volgende pagina