Papier knippen met een haarschaar

Schaar voor kappers
 
Vraag: Is het waar dat je nooit papier mag knippen met een haarschaar? Waarom niet?
 
Antwoord: Van deze vraag krijg ik gewoonweg kippenvel… Waarom zou je papier willen knippen met een haarschaar? Heb je er enig idee van hoe duur een set haarscharen is? Zelfs gewoon uit principe is het echt niet cool om er zelfs maar aan te denken om papier te knippen met een haarschaar.
 
Hoe dan ook, een naaischaar en een haarschaar zijn echt hetzelfde in verband hiermee. Als je nooit de woede van je moeder of grootmoeder op de hals gehaald hebt door haar naaischaar te gebruiken om papier te knippen, prijs jezelf dan gelukkig.
 
Volgens experts maakt gelijk welk papier de bladen van gelijk welke schaar stomp. De reden hiervoor is dat verschillende soorten klei en/of calciumcarbonaat componenten zijn van papier of karton enz… Deze ingrediënten houden het papier stijf. Deze mineralen zijn erg agressief en zullen de bladen van gelijk welk type schaar onmiddellijk stomp maken.
 
De hoofdreden waarom het echt belangrijk is om haar of stof te knippen met een super scherpe schaar, is dat de stompe bladen van een papierschaar bij een haar of stuk stof voor uitrafeling of breuk zullen zorgen op microscopisch niveau.
 
Voor een naaister betekent dit dat een stompe schaar een mooi stuk zijde zal vernielen. In het geval van een kapper, kan het zelfs nog slechter. Als je kapper je haar knipt met een stompe schaar, dan knakken de randen van je haar op microscopisch niveau. En dit betekent één ding: gespleten punten.
 
De uitgerafelde randen zullen ook verder omhoog voor problemen zorgen en uiteindelijk de volledige haarlengte van wortel tot punt vernielen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Haar knippen met een huishoudschaar
 
De aanlooptijd van een nieuwe kappersschaar