Haar knippen met een huishoudschaar

Vrouw die haar eigen haar knipt met een huishoudschaar
 
Vraag: Waarom mag ik geen haar knippen met een huishoudschaar? Professionele scharen om haar te knippen zijn zo duur!
 
Antwoord: U KUNT haar knippen met een huishoudschaar, maar denk daarbij eens aan het volgende: zou u een appel schillen met een hakmes? Dit zou natuurlijk wel kunnen, maar een schilmesje heeft de juiste afmetingen om betere controle te hebben, zodat u de appel kunt schillen met méér precisie en betere resultaten.
 
Hetzelfde geldt voor een schaar om haar te knippen. Zo’n schaar is ontworpen om u toe te laten die vast te houden met méér stabiliteit, waardoor u het haar preciezer kunt knippen in de gewenste snit en waardoor u dit ook veiliger kunt doen, zowel voor u als voor uw klant.
 
Ik veronderstel dat u NIET een schoonheidsspecialiste bent die dergelijke vraag stelt. Want – eerlijk gezegd – kan ik mij geen enkele klant inbeelden die een kapsalon binnenstapt, de kapper bezig ziet met een huishoudschaar en NIET onmiddellijk rechtsomkeer maakt.
 
Tot slot kunt u – met een beetje zoekwerk – makkelijk een professionele schaar vinden die past binnen uw budget. Het is wel waar dat sommige professionele scharen erg duur zijn, maar er bestaan ook “hairstylingkits” die een knipschaar, een uitdunschaar en een razor en kam bevatten voor zo’n 40 euro, om dan nog te zwijgen over kappersscharen gefabriceerd door dezelfde makers van de meeste huidhoudscharen onder de 15 euro.
 
©Kapsels.net
Foto: B-D-S Piotr Marcinski/Shutterstock
 
Zie ook:
 
Kan iemand écht zijn eigen haar thuis knippen?
 
Is het waar dat nieuwe scharen niet meteen goed knippen?