Invloed van de elasticiteit van het haar

Haar knippen
 
Vraag: Welke invloed heeft de haarelasticiteit op een haarsnit en waarop moet ik letten wanneer ik het haar knip van iemand met wenkbrauwpiercings?
 
Antwoord: De elasticiteit van het haar beïnvloedt de manier waarop u het haar hanteert bij het knippen, want wanneer het haar nat is, rekt het makkelijk uit en eens droog, keert het terug naar zijn gewone status.
 
Dit betekent dat u bij iemand van wie het haar erg elastisch is, het haar toevallig beduidend korter kunt knippen dan eigenlijk de bedoeling was. Daarom is het erg belangrijk om bij het vasthouden van het haar zo weinig mogelijk spanning te gebruiken.
 
Een lok haar kan – wanneer die een goede elasticiteit bezit – tot 2,5 keer zijn lengte uitrekken vooraleer af te breken. Bij het loslaten keert die terug naar zijn normale vorm. Wanneer de lok nat is, kan die makkelijker uitrekken, breekbaarder zijn en een grotere neiging hebben om af te breken.
 
Het uitkammen van nat haar rekt het haar een beetje uit en daarom merken de meeste mensen dat hun haar langer lijkt in vochtige toestand. Eens droog, keert het haar normaal gezien terug naar zijn oorspronkelijke lengte.
 
Dit “krimpen” wordt dubbel problematisch bij krullend haar. Van nat naar droog kan krullend haar wel 10 cm en méér krimpen. Dit kan resulteren in een groot verschil in lengte tussen nat en droog haar wanneer u krullend haar gaat knippen.
 
En dan het knippen van het haar van iemand met wenkbrauwpiercings: die hebben echt geen invloed op een haarsnit, tenzij ze in de weg zitten om het haar te knippen. Vraag in dit geval dat de klant ze verwijdert en zitten ze niet in de weg, behandel ze dan net als elk ander soort juweel. U baseert een haarsnit niet op iemands oorringen of halsketting. Accessoires moeten als ondergeschikt beschouwd worden.
 
Zijn de piercings tamelijk recent en is de huid nog niet volledig genezen, dan raadt u de klant best aan om tijdens het knippen de piercings te bedekken met een pleister en dit om te vermijden dat haardeeltjes tussen de piercing geraken en zorgen voor infecties of irritatie.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe kan de elasticiteit van haar gemeten worden?