U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Haarverzorging  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Haar dat té veel glanst

Vraag: Dit is een vraag waarop ik het antwoord nergens kan vinden aangezien de meeste mensen glanzend haar WILLEN. Maar mijn haar is té glanzend. Het ziet eruit als nylon poppenhaar. Ik ben 60 jaar, grijs (bijna wit) en laat mijn haar om de 8 weken highlighten. Mijn kapster is erg bekwaam en we kunnen maar niet bedenken waarom mijn haar zo glanst. Ze heeft reeds verschillende producten gebruikt en niets helpt.
 
Misschien komt het door mijn eigen chemische reactie op producten, maar dit is een relatief nieuw probleem, dus ben ik niet zeker wat er gebeurt. Gezond, glanzend haar is één ding. Het mijne ziet er onnatuurlijk “helder” glanzend uit. Hebt u al ervaring met dit probleem? Dank u voor elke vorm van advies.

 
Antwoord: Dit “probleem” komt eigenlijk vaker voor dan u zou denken. Ik heb ook reeds klanten gehad die hun beklag deden dat hun haar zo glansde dat het er nep uitzag. Ze zeiden zelfs dat mensen hen vroegen of ze een pruik of extensions hadden. Voor zover ik weet, is dit het dat hen het meest stoort. Het hindert hen dat mensen denken dat hun haar nep is, vooral in een tijdperk waarin alles – van damesnagels tot hun borsten – fake is.
 
Ik kan u niet persoonlijk zien, dus zal ik niet in staat zijn om uw probleem nauwkeurig vast te stellen. Maar volgens mijn ervaring is de makkelijkste oplossing het vinden van remedies die de glans van het haar beteugelen in plaats van het proberen uit te vinden waarom het haar zo glanst.
 
Oudere dame met glanzend with haar

Glans in haar is een teken van gezondheid. Het zou dus serieus contraproductief zijn om ongezonde zaken te doen met gezond haar, gewoon om te vermijden dat het er nep uitziet. U kunt bijvoorbeeld uw haar behandelen met bleekmiddel volume 40. Dan zal het zeker niet meer glanzen (haar dat té veel chemisch behandeld wordt, is dof omdat de cortex van het haar vernietigd is), maar u zult daar ook staan met verschrikkelijk vernield haar.
 
In elk geval is het interessant dat uw licht gekleurde haar zo glanzend is … Het is gewoonlijk van nature zwart of donkerbruin haar dat met dit probleem te kampen heeft. U zou kunnen verschillende kleuren in uw kapsel brengen om wat kleurdimensie toe te voegen. Zo zal het oppervlak geen ééntonige glans weerspiegelen.
 
U kunt ook proberen om vaker een droogshampoo te gebruiken in plaats van een gewone shampoo. U kunt eveneens een beetje babypoeder op uw handen doen en over het haar vegen. Droogshampoo en babypoeder absorberen olie en maken haar veerkrachtiger, maar minder glanzend.
 
U blijft ook beter weg van producten of haarlak op basis van silicone en zeker van producten die het label “voor gezond, glanzend haar” kregen, want die producten hebben ingrediënten die glans en reflectie versterken.
 
©kapsels.net
 
Lees ook:
 
Dof haar
 
Hoe glad haar bekomen
 
Hoe glanzend kaarsrecht haar bekomen
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact