Jeuk na haar knippen

Haar knippen bij een man
Foto: Alter-ego/Shutterstock
Vraag: Ik krijg steeds jeuk na een haarsnit. Het is niet mijn hoofd dat jeukt, maar wel de rest van mijn lichaam. Enige tips om dit te vermijden?
 
Antwoord: U krijgt jeuk door de scherpe haartjes die in uw kledij geraken tijdens of na het knippen. U zou verbaasd zijn hoe scherp die haartjes zijn. Denk eraan dat de schaar van een professionele kapper extreem scherp en doeltreffend is.
 
Vooral wanneer de kapper het haar in een hoek knipt, heeft het een erg scherpe punt. Heel wat van deze scherpe of stomp gepunte stukjes haar kunnen uw huid irriteren en voor jeuk zorgen.
 
Hieronder enkele tips om het ergste te vermijden:
 
- Gebruik geen bodylotion na het douchen wanneer u van plan bent om naar de kapper te gaan. De lotion hydrateert de huid en vorm een fijne kleverige laag op de huid. Het haar kleeft als een magneet aan deze laag en de enige manier om die haartjes kwijt te geraken is opnieuw douchen.
 
- Vraag aan de kapper om een handdoek strak rond uw schouders te wikkelen en steek de randen in de kraag van uw hemd of trui. Laat de handdoek vooraan vastmaken met een speld en doe dan de knipkap over de handdoek. Zo zou het haar niet mogen in staat zijn om in uw kledij te geraken.
 
- Vraag aan de kapper dat hij na het knippen alle haartjes die nog aan de kap of handdoek hangen, wegblaast met een haardroger. Zo zou het meeste haar moeten weg zijn.
 
- Draag een hemd of trui boven uw T-shirt om naar het kapsalon te gaan. Zo kunt u het hemd direct uitdoen na het knippen en zou er geen haar aan uw T-shirt mogen kleven.
 
- Vraag aan de kapper om u af te borstelen en wat babypoeder te gebruiken na het knippen. Dat poeder absorbeert de microhoeveelheden vocht (vooral aanwezig in pas geknipt haar), wat betekent dat als het poeder afgeborsteld wordt, de haartjes ook weg zijn.
 
- Vraag aan de kapper om uw haar te spoelen na het knippen, maar vr het fhnen. De meeste kleverige haartjes zullen dan wegspoelen en u de mogelijke irritatie besparen.
 
- De onfeilbare methode is om te douchen na een knipbeurt, want het water wast al die akelige haartjes weg.
 
©Kapsels.net
 
Lees ook:
 
Het beste materiaal voor kapmantels
 
Waarom gebruiken niet alle kappers een nekpapier?