U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Diverse Vragen over Haar  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Gratis haarsnitten

Vraag: Een kappersschool uit mijn buurt is op zoek naar haarmodellen en biedt gratis haarsnitten aan. Dit lijkt een prachtige gelegenheid om geld uit te sparen, maar hoe riskant is dit? Ik ben bang dat de studenten mijn haar naar de vaantjes helpen. Zijn deze “horrorverhalen” waar?
 
Antwoord: Tegen het ogenblik waarop studenten het haar van klanten mogen knippen, hebben ze voldoende theoretische studie en toetsen achter de rug die moeten garanderen dat ze de basistechnieken van knippen begrijpen. Ze oefenen de basissnitten ook eerst op school op een oefenhoofd onder toezicht van leerkrachten. Ze moeten daarnaast ook een voldoende aantal uren stage lopen in een kapsalon vooraleer ze gediplomeerd kapper worden.
 
Als leerjongen/-meisje leert u het haar van de klant te wassen, knippen, föhnen, verven en stylen in een professionele omgeving (gewoonlijk tegen reductietarief). Bovendien is iemand die voor kapper/kapster studeert meestal iemand die reeds sinds jonge leeftijd het eigen haar en het haar van familie knipt, verft en gaat stylen.
 
Gratis haarsnit

Wanneer u hiermee rekening houdt, dan realiseert u algauw dat een student die het haar op school reeds mag knippen al een redelijke ervaring met haar achter de rug heeft. De leerkrachten staan de studenten ook bij wanneer ze onzeker zijn over een snit of andere hulp nodig hebben. Wanneer u dus uw haar in een kappersschool laat knippen, dan is dit tamelijk veilig.
 
Zeker een stuk veiliger dan zelf aan de slag gaan met een keukenschaar of dit werkje overlaten aan een vriendin. Er blijft natuurlijk altijd een zeker risico bij deze snitten, daarom zijn ze ook gratis. Maar dit zou een geweldige gelegenheid kunnen zijn om iemand te leren kennen die uw haar na verloop van tijd goed kent.
 
Zo krijgt u een vertrouwensband met één van de studenten en bouwt u misschien een vriendschapsrelatie op. U begint gratis aan dit haaravontuur en houdt er misschien levenslang een kapper aan over.
 
Wanneer u kijkt naar de meeste beroemdheden in de acteurs- en modewereld, dan merkt u dat ze het gewoonlijk erg lang houden bij hun kappers en maquillage-artiesten. Neem nu bijvoorbeeld Rosie Huntington-Whiteley. Ze heeft haar kapper al sinds ze 16 was en toen was hij nog een beginnende kapper.
 
Haar woorden in een interview met InStyle: “Het belangrijkste voor mij is zeker zijn dat ik behoorlijke snitten krijg. Ik ben erg loyaal tegenover mensen met wie ik werk en George Northwood is reeds mijn Engelse kapper sinds mijn zestiende en toen was hij nog maar een twintiger. Hij was een beginnende kapper en ik een opkomend model zonder geld en ik zocht hem op omdat hij goedkoop was. Sindsdien werken we samen en nu opende hij net zijn eigen salon in Londen!”
 
© kapsels.net
 
Lees ook:
 
Gratis haarsnit
 
Talenten en vaardigheden om een goede kapster te worden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact